Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 06/11/2020

Rastres sonors d'una butzurada

Arnau Obiols publica un disc digital d'improvisacions on sonen pedres, fustes, ferros i vidres

Arnau Obiols no para. Després de protagonitzar el projecte Brots Transhumants a la passada Fira Mediterrània, i mentre s'acosten produccions com Ulls Clucs (amb L'Auditori) o la trobada amb Joana Gomila de cara al proper Congrés Nacional de Música d'Arrel, avui publica un disc nou en format digital.  
La instal·lació d'Ernest Alés amb què s'ha gravat el disc Vol. 1

Què és una butzurada? Donsc, segons diu l'escriptor de Peramola Josep Espunyes a Món rural. Mots que es perden, és un "volum que representa algú o alguna cosa sense distingir-ne els trets". Una silueta espectral que pot ser moltes coses, depenent de la imaginació de qui l'entreveu...

Arnau Obiols, que estima els sons i la natura, i també els mots arrelats als territoris concrets -com exemple, el seu sensacional Tost (Segell Microscopi, 2019)–, ha triat aquesta paraula, Butzurada, com a pseudònim per publicar un àlbum digital d'improvisacions, Vol. I, enregistrat amb micròfons de construcció artesanal i amb una gravadora de mà, amb la idea de "captar el so com en una gravació de camp". En aquest treball, el músic canta, toca el flabiol i xiula, però sobretot percuteix pedres, fustes, ferros i vidres que formen part d'una instal·lació sonora creada amb peces de l'era/taller que l'escultor Ernest Altés té a la Cerdanya.

Tot i que la gravació es va fer a l'església de Sant Domènec a la Seu d'Urgell, el resultat fa la sensació d'espais oberts i de caminades per la natura. Una sensació reforçada pels títols de les vuit peces que sonen, vuit paraules que descriuren realitats o moviments físics, però que tenen també les seves connotacions psíquiques: "Sot", "Boira", "Cova", "Esgarriar", "Furgar", "Desgel", "Caure" i "Marrada". 

Navega per les etiquetes

ButzuradaArnau Obiols

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]