Actualitzat el 22/12/2020

Blues & Ritmes, del desert al Mississipí

Del 19 al 28 de març, el festival torna a Badalona

El març passat, el festival Blues & Ritmes de Badalona va ser dels primers que va haver de cancel·lar-se quan va precipitar-se la pandèmia i el confinament. Però ja ha anunciat les dates i el cartell de la propera edició, amb Ian Siegal, Joana Serrat, Luke Winslow-King, Aziza Brahim i Jesca Hoop.
Aziza Brahim

Del 19 al 28 de març, el Blues i Ritmes oferirà cinc concerts amb les estrenes absolutes de dos nous discs. Un d'ells serà Sahari (Glitterbeat Records, 2019), d'Aziza Brahim. El 26 de març, al teatre Margarida Zorrilla, la cantant del Sàhara Occidental, presentarà aquest nou treball, on la seva veu profunda s'embolcalla de cors, percussions i guitarres elèctriques hipnòtiques. 

Abans, el bluesman britànic Ian Siegal serà l’encarregat d’inaugurar el festival el divendres 19 de març a les 20 h amb un concert d’entrada lliure al teatre Zorrilla Badalona. Siegal és un dels bluesman britànics més aclamats de les últimes dècades. nascut a Portsmouth però amb un ADN propi del Mississippí, obre per fi un nou Blues & Ritmes en el qual serà el seu primer concert a Catalunya en una pila d’anys.

El teatre Zorrilla serà l’escenari escollit, també, el dissabte 20 de març, per Joana Serrat per presentar el nou disc Hardcore from the Heart. Havía d’actuar a Badalona el 2020 i la covid-19 ho va frustrar, però la vigatana actuarà en aquesta nova edició, acompanyada de la banda The Great Canyoners per fer l'estrena absoluta del seu cinquè disc.

Al teatre Margarida Xirgu tocarà, el diumenge 21 de març, el talent amb més classe de la nova música nord-americana d'arrels, Luke Winslow-King. I clourà el festival, el diumenge 28 de març, la californiana Jesca Hoop, que viatja fins a Badalona per destapar-nos els enigmes del seu extraordinari i colpidor últim disc produït per John Parish: Stonechild, una mirada a la cara fosca de la maternitat.


Un cicle històric i genuí
El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la Península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dona cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Al festival hi han ofert actuacions memorables, per exemple, l'algeriana Souad Massi, la maliana Rokia Traoré i el californià Randy Newman.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]