Actualitzat el 13/01/2021

Per molts anys, Grillats Morats

Els Moixiganguers d'Igualada tanquen el 25è aniversari amb un disc que recull el seu repertori

Per celebrar el 25è aniversari de la colla castellera dels Moixigangers d’Igualada, els Grillats Morats, els grallers de la colla, han gravat un disc que recull de les melodies de les seves actuacions: La música dels Moixiganguers d’Igualada. 25è aniversari 1995-2020.


La "Diana de la Moixiganga" dóna pas al "Toc d’entrada a plaça", el "Toc de castells dels Moixiganguers d’Igualada", el "Toc de gralla per acompanyar el petit de l’espadat a un balcó", el "Toc de vermut" i el "Toc de processó de Sant Bartomeu a Igualada", per acabar la festa amb l'"Himne de la colla". Aquest és el repertori del disc, produït per Ivó Jordà i gravat per Pau Vinyoles la tardor passada, i publicat aquest 11 de gener.  

En la seva fundació, la colla va establir com a “Toc de castells dels Moixiganguers d’Igualada” un fragment de la partitura de la Moixiganga d’Igualada que va recollir Gabriel Castellà l’any 1905. I el mateix any 1995 es va crear un “Himne de la colla” amb música de David Riba i García i lletra d’Alba Comellas i Vila-Puig. Al disc, la colla incorpora altres melodies del seu repertori recollides per Castellà, per Joan Amades i per Joan Tomàs a començaments de segle XX com són el “Toc de gralla per acompanyar el petit de l’espadat a un balcó”, la “Diana de la Moixiganga” i el “Toc de processó de Sant Bartomeu a Igualada”.

Navega per les etiquetes

MoixiganguersIgualada

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]