Actualitzat el 26/01/2021

A pesar de tot, Illes al Tradicionàrius

El Tradicionàrius manté i adapta les activitats vinculades a la festa de Sa Pobla a Gràcia

Una de les festes ineludibles de l'hivern a Gràcia són els Foguerons de Sant Antoni. Enguany no hi podrà haver actes de cultura popular al carrer. Però el festival Tradicionàrius oferirà activitats presencials i en línia el dijous, un concert el divendres i una acció digital amb l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona. 
Es Gall de sa Pastera

El Cap de Setmana de les Illes, que el festival Tradicionàrius fa coincidir cada any amb la festa dels Foguerons de Sant Antoni, manté bona part de la seva programació. El concert de Biel Majoral, que s'havia de fer aquest divendres 28 de gener a la tarda al CAT, s'ha cancel·lat per recomanació mèdica de no desplaçar-se i es recuperarà més endavant. En lloc seu, però, actuarà el grup Es Gall de sa Pastera, que presentarà el seu primer disc, Raval (Blau, 2020), amb un repertori que es passeja per la jota calera, el fandango pollencí, el bolero, etc. En aquesta ocasió, a més, estaran acompanyats de xeremiers i glosadors. 

A més, el dijous 28 de gener a la tarda, també al CAT, es presentarà el llibre Calendari folklòric de Mallorca. Tardor, a càrrec de Tolo Albertí i Amadeu Carbó, amb un petit concert del trio Llavors de Fonoll i una "Oda a la sobrassada" a càrrec de Miquel Àngel Adrover i un grup de glosadors. El dissabte 30, a més, a partir de les 10 h, es retransmetrà pel Canal Youtube del CAT un vídeo de folk als mercats. També es presentarà un joc interactiu sobre Sant Antoni i el Dimoni impulsat pel departament de Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]