Actualitzat el 02/02/2021

Deu anys -i un més- de romanços

Krregades de Romanços publiquen el disc 'KR 3.0'

El grup del Segrià Krregades de Romanços celebra els seus primers deu anys de vida amb el disc KR 3.0. (autoeditat, 2020), on es recullen bona part dels romanços i cançons de tradició oral que han anat cantant durant tot aquest temps.
Les Krregades de Romanços, carregades amb el nou CD Foto: Arxiu del grup

"Deu anys de recorregut donant veu a cançons i romanços. Durant tot aquest temps hem divulgat la gran tasca que van fer els recol·lectors i les recol·lectores de música de tradició oral. Aquest CD és també un homenatge i un agraïment a tots ells i elles", comenten les Krregades de Romanços.

El grup explica que aquest CD és un producte de quilòmetre zero. De la mateixa manera que s'ha dedicat a la divulgació de la música de tradició oral de les terres de Ponent, han gravat aquest treball a Castellserà, amb David Pradas de Produccions Gata Roja, l'han il·lustrat amb aquarel·les de l'artista d'Alguaire Enriqueta Vendrell i han comptat amb el disseny de la lleidatana Eva Solanes.   

Les Krregades de Romanços van néixer el 2010 per cantar a veus cançons i romanços de les terres de Ponent. El 2012 van quedar finalistes del 5è Concurs Sons de la Mediterrània. Des d'aleshores ha anat perfilant espectacles com Cançons rellogades, amb un recorregut musical des del Pla de Lleida fins a l'Alt Pirineu. El grup extreu el repertori, prinicipalment, de dues grans obres: l'Obra del cançoner popular de Catalunya (1921-1936), i A peu pels camins del cançoner, d'Artur Blasco, iniciada el 1965 i encara en marxa. A partir d'aquest material, fa les seves harmonitzacions amb veus, violí, acordió diatònic i percussions de mà: panderetes, panderos quadrats i rodons, etc.

Navega per les etiquetes

Kregades de Romançosfolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]