Actualitzat el 12/02/2021

Dos instruments i tretze vares

Cati Plana i Pau Puig presenten el seu disc conjunt a l'espai Tradicionàrius a Ràdio 4

Diversos gèneres populars de la música popular dels Països Catalans -o vares, com deien a Al Tall– son recreats per dos instruments contrastats: l'acordió diatònic i la dolçaina. Els seus protagonistes, Cati Plana i Pau Puig, en parlaran aquest dissabte 13 de febrer al programa Tradicionàrius a Ràdio 4
Pau Puig i Cati Plana Foto: Mary Chancay Bohorquez

Tretze vares (Segell Microscopi, 2020) és una encantadora trobada entre dos instruments. L'acordió diatònic va a càrrec de la figuerenca establerta a Arsèguel Cati Plana. La dolçaina en fa –i puntualment, també la flauta índia coneguda com bansuri– les bufa el vinarossenc establert a Reus Pau Puig. Tots dos, que han col·laborat en diversos projectes des que es van conèixer a l'ESMUC de Barcelona, explicaran aquest dissabte 13 de febrer com es va gestar aquest projecte a duo al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. I sonaran, també, algunes de les vares que han inclòs en l'àlbum: l'"Havanera del Mareny", arranjada per David Farran; els "Segments a contrapàs", tria de melodies recreades dels contrapassos de Blanes i de Ripoll; la rumba de Kiko Veneno popularitzada per Camarón de la Isla "Volando voy" empeltada al "Gitanitos y morenos" de Gato Pérez; el vals "Bernadette", de Marcel Messervier; les melodies de les jotes tradicionals i una suite de fandangos menorquins i valencians.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]