Actualitzat el 02/03/2021

Chabuca Granda sona al Poble-sec

La cantautora peruana, al cicle de xerrades i sessions musicals del CC Albareda

La cantautora Chabuca Granda (1920-1983) serà la protagonista aquest dijous 4 de març (19.30 h) del cicle Musicalment parlant al Centre Cultural Albareda del Poble-sec de Barcelona. Serà una xerrada en format radiofònic amb Sarah Ardite (del projecte Músicas Sospechosas) i amb debat posterior.  
Chabuca Granda
 
La fascinant figura de Chabuca Granda constitueix una de les grans icones de la música popular llatinoamericana del segle XX. La seva influència es fa notar avui en moltes direccions. De portes endins, va enfrontar-se al classisme imperant a la ciutat de Lima i va contribuir decisivament a la dignificació de les tradicions sonores afroperuanes. De portes enfora, va ser una gran ambaixadora de la cançó peruana i referent per a músics d'arreu del món. Durant una actuació seva a Lima, el 1977, Paco de Lucía i Rubem Dantas van escoltar el caixó de Caitro Soto i van intuir que aquell instrument podia donar molt de joc en el flamenc (i el temps, no cal dir-ho, els ha donat la raó). També va quedar impressionat pel seu art el pianista Ricard Miralles, que la va conèixer a Lima durant una de les gires americanes d'un noi del Poble-sec –Joan Manuel Serrat– i que acabaria signant la direcció musical i els arranjaments d'un dels grans discos de Chabuca: Tarimba negra (1978).

L'entrada per a aquesta activitat és gratuïta amb reserva prèvia, i també podrà seguir-se en streaming a través del Facebook del Centre Cultural Albareda

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]