Actualitzat el 23/04/2021

Tres martells piemontesos

El grup I tre martelli, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 24 d'abril estarà protagonitzat per una de les formacions històriques del folk piemontès, I Tre Martelli, sorgits a Alessandria i ben coneguts entre l'afició per les seves versions de tonades tradicionals i els seus grans àlbums. 
I Tre Martelli, l'any 2012

Van començar sent un trio, sorgit el 1977 de l'associacio cultural Trata Birata, que prenien el nom d'un dels contes que explicaven davant audiències infantils. Aquells tres músics (Lorenzo Boioli, Renzo Ceroni i Enzo Conti) venien de l'escena del jazz fusio i van decidir explorar camins més propers geogràfica i culturalment. I és així com la família s'ha anat ampliant i han acabat esdevenint un col·lectiu que ha investigat i difós el patrimoni cultural popular del Piemont a través de discos deliciosos -editats principalment pel segell Felmay- i uns arranjaments acurats que seguien la línia estètica de la riproposta, amb referents coetanis com els també piemontesos La Ciapa Rusa, seguint el caliu de violes de roda, acordions i violins, i connectant amb el frondós panorama del folk i la música d'arrel occitana. Romanços i polifonies, valsos emigrats a Amèrica i retornats, balls que han animat places i hostals de muntanya, velles tonades i alegres cançonetes-contes del seu repertori sonaran aquest dissabte 24 d'abril al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.


Navega per les etiquetes

PiemontI tre martellifolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]