Actualitzat el 04/05/2021

Cornamusam de festa

El Festival Internacional de la Cornamusa d'Olot celebrarà la trentena edició durant tota una setmana

El Cornamusam és un dels festivals de referència de la música d'arrel als Països Catalans. Especialitzada en l'àmplia família dels sacs de gemecs, enguany celebrarà la trentena edició del 29 de maig al 5 de juny amb una programació especial que s'estendrà durant una setmana llarga. 
Francesc Sans dirigirà al festival un espectacle antològic sobre el Cornamusam i presentarà el seu disc 'L'infinit'.

L'edició del 2020, en plena pandèmia, va ser força accidentada i es va acabar tirant endavant amb un esforç titànic. I aquest 2021, l'organització s'ha proposat celebrar com es mereix el trentè aniversari del Cornamusam, culminant un procés de renovació en els formats que ja va iniciar-se el 2018. Així, la 30a edició anirà del 29 de maig al 5 de juny i combinarà tota mena d'activitats.

El primer cap de setmana servirà per fer memòria i posar en valor tota la història del festival. S'estrenarà l'espectacle 30 anys de Cornamusam, dirigit pel sacaire vallenc Francesc Sans (29 de maig, teatre Principal d'Olot, 19 h), que oferirà una retrospectiva de totes les edicions del festival i dels artistes que hi han participat. Abans a la plaça de braus a les 17.30 h, es farà un Ball de la Cabreta especial en el 25è aniversari d'aquesta figura que ha esdevingut símbol i emblema del festival olotí. I el diumenge 30 de maig, al Parc Nou (19 h), serà el torn de Marcel Casellas i el Sac Volcànic.

Al llarg de la setmana següent hi haurà activitats paral·leles, i el cap de setmana següent, els dies 4 i 5 de juny, augmentarà la quantitat d'activitats. El divendres 4 de juny, a la plaça del Puig del Roser (18.30 h), els alumnes de l'Escola de Música Municipal d'Olot oferiran el concert Posi-me'n tres quartans!; a la plaça del Rector Ferrer (20.30 h) la tradicional tocada d'inici anirà a càrrec del trombonista Iu Gironès i servirà per retre homenatge a la figura del seu pare, Felip Gironès, mentre que a la plaça de Braus (21 h), s'hi podrà escoltar els RSK! –una macrocobla de ministrers de la Garrotxa– i la gaitera gallega Susana Seivane presentant l'espectacle Fa.

Dissabte 5 de juny, durant tot el dia, a la plaça del Puig del Roser s'hi farà una fira d'artesans i lutiers, gastroteques i jocs de fusta. El dolçainer Pau Puig i l'acordionista Cati Plana hi faran un concert vermut presentant l'àlbum Tretze vares (13 h). Ja a la tarda, a la mateixa plaça (16.30 h) Xavier Pallàs presentarà el seu llibre Escola de ministrers 2. I a la plaça de braus, després d'un nou ball de la Cabreta, Francesc Sans (18.45 h) presentarà el seu primer disc gravat amb el seu nom, L'infinit. A continuació, a les 20.15 h, el grup del Baix Llobregat RIU presentarà el seu concert antològic RIU X, i a les 21.45 h, la festa es tancarà amb el grup de l'Auvèrnia Super Parquet, presentant el disc Couteau.
 
Trobareu més informació, entrades i abonaments a www.cornamusam.cat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]