Actualitzat el 12/07/2021

Noves navegacions de la cobla

El festival Amb So de Cobla, a Palamós del 3 al 7 d'agost

S'ha presentat la cinquena edició d'Amb So de Cobla, un festival que va néixer amb la vocació d'eixamplar els horitzonts estilístics i els públics de la cobla. Enguany, hi passaran artistes com Nakany Kanté, Guillem Roma i Paula Grande amb Anna Ferrer per assajar noves navegacions coblístiques.
Guillem Roma actuarà al festival Amb So de Cobla amb la Cobla Marinada

En la seva cinquena edició, l’Amb So de Cobla tornarà a comptar amb una programació que pretén transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals. Del 3 al 7 d’agost passaran per Palamós artistes com la cantant barcelonina d’origen guineà Nakany Kanté (6 d'agost), lligant el seu afropop amb instruments com la tenora de Xavi Molina o el tible de Jordi Casas, amb arranjaments de Ramon Cardo; el cantautor osonenc Guillem Roma (7 d'agost), que es presentarà amb la Cobla Marinada i arranjaments de Vicenç Martín, o l’espectacle del disc Vega de les cantants Paula Grande i Anna Ferrer (6 d'agost), que fusionaran la seva música amb la sonoritat de la tenora de Magí Canyelles i el fiscorn de Marcel Puig, gràcies als arranjaments de Laia Vallés.

A més, amb motiu del centenari del naixement del coreògraf Manuel Cubeles, un dels noms destacats del moviment dels esbarts i la dansa a Catalunya, el festival també acollirà una nit dedicada a l’Any Cubeles protagonitzada per la Cobla de Cambra de Catalunya (5 d'agost) que estrenarà en directe el disc Les músiques dels ballets de Manuel Cubeles i per l’Esbart Marboleny que interpretarà el mateix dia una selecció de danses de Cubeles en l’espectacle La difícil senzillesa.

El concert inaugural, el 3 d'agost, també serà un dels actes destacats gràcies a la qualitat del grup vocal Quartet Mèlt acompanyat de la sempre descarada, espectacular i divertida Cobla Contemporània. Amb arranjaments de Jordi Molina, la trobada inclourà l'estrena d'un madrigal modern inspirat en el poema La sardana universal, que Lluís Maria Xirinacs va escriure el 1976, plantat davant la presó Model de Barcelona, quan demanava l'amnistia dels presos polítics.

Com en l’edició de l’any passat, el festival complirà amb totes les mesures de seguretat vigents i serà gratuït. L’accés serà mitjançant invitació, que es pot demanar a través del web del festival.

Navega per les etiquetes

Amb So de CoblaPalamós

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]