Actualitzat el 13/09/2021

Carola Ortiz enceta les Músiques Tranquil·les

La cantant, compositora i clarinetista hi presentarà 'Pecata beata'

La Casa de la Música de Mataró engega una nova temporada de Músiques Tranquil·les, el concerts-sopar d'un dijous al mes al bar d'El Casal al teatre l'Aliança. El 16 de setembre, el cicle s'obrirà amb Carola Ortiz presentant el seu darrer àlbum, Pecata beata (Segell Microscopi, 2021).
Carola Ortiz Foto: Sílvia Poch

Al seu tercer disc, la cantant, compositora i clarinetista terrassenca Carola Ortiz ha musicat poemes d'escriptores catalanes per celebrar, a través dels seus versos, 'l'univers femení de la seva terra'. La sensualitat i la força d'atracció de la dona, la mitologia femenina mediterrània, prolífica en figures com les bruixes i les sirenes, l'exili, la solitud... són aspectes que conflueixen en un disc polifacètic que recull l'ambivalència que tradicionalment ha tingut la dona en l'imaginari tradicional. Principalment es basa en musicacions de dones com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual, però també inclou una versió de la tradicional "El testament d'Amèlia" o aquesta lectura de diversos poemes de Joan Salvat Papasseit, titulada "La rosa als llavis":La temporada de Músiques Tranquil·les continuarà el 7 d'octubre amb la fusió flamenca, afrocubana i jazzística del grup barceloní Akeré.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]