Actualitzat el 03/11/2021

Folk de primera al Mar i Terra i a Ses Voltes

La Setmana de la Cultura Popular i Tradicional de Palma programa concerts fins al 7 de novembre

Aquests dies té lloc al teatre Mar i Terra de Palma una nova edició de la Setmana de la Cultura Popular i Tradicional. Entre altres, hi actuaran Al-Mayurqa, Francesc Sans i Pep Gimeno Botifarra amb Ahmed Touzani.
Al Mayurqa

Aquest dimecres 3 de novembre, el teatre Mar i Terra acollirà l'actuació d'una de les formacions més emblemàtiques i compromeses del folk mallorquí, Al-Mayurqa, amb un concert antològic que recull el llegat del seu fundador, l'entranyable Toni Roig, mort fa 14 anys. Al mateix teatre, a més de tallers de ball folk i de forró, també hi actuarà un grup de ball de bot creat recentment, Madame Gató (4 de novembre). En un altre teatre de la ciutat, el Xesc Forteza, s'hi farà el 5 de novembre un acte de reconeixement als Cossiers de Son Sardina, seguit de l'actuació de la companyia gallega de dansa Leira.

De cara al cap de setmana, les activitats es desplaçaran al Parc de la Mar, concretament a Ses Voltes, on al llarg del dissabte 6 de novembre s'hi aniran fent els concerts del trio brasiler Forró o Pulpo (18 h), el sacaire vallenc Francesc Sans (19,15 h), presentant el seu flamant disc L'infinit (Segell Micorsopi, 2021), el valencià Pep Gimeno 'Botifarra' acompanyat del seu amic, el marroquí Ahmed Touzani (20.45 h), amb el qual basteixen un pont de la Costera a Tànger, i els Clan Zíbar (22.30 h), un quintet que s'inspira en les velles músiques gitanes europees i els gèneres populars de les comunitats ambulants. El diumenge 7 de novembre, finalment, la setmana es tancarà amb la tradicional diada de ball de bot, a Ses Voltes i a partir de les 11.30 h, amb les actuacions dels grups Es Raiguer, Terra Rotja, Roada, Sonadors Sonats, Es Gall de Sa Pastera, Ballugall, Es Revetlers Esclafits i Castanyetes. Més de 10 hores de ball per recuperar el temps perdut aquests darrers anys...

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]