Actualitzat el 19/11/2021

De Roviretes a Fairuz

L'associació Catalunya-Líban organitza un concert en línia i solidari el 27 de novembre

El proper 27 de novembre (18 h, hora catalana; 19 h, hora libanesa), l'Associació Catalunya-Líban oferirà un concert online solidari de música tradicional libanesa, catalana i armènia. L'objectiu és recollir aportacions solidàries en suport del Socors Popular Libanès, davant la situació d'emergència del país. 
Alumnes de lescola libanesa Bayt El.Musiqa

L'Associació Catalunya-Líban promou des de fa 40 anys activitats musicals que de passada serveixen per donar suport a projectes socio-sanitaris al país del Llevant mediterrani. El proper 27 de novembre, a través del seu canal de Youtube, organitzarà un concert online amb les actuacions de Bayt El.Musiqa, una orquestra i escola de música tradicional del nord del Líban, vinculada al Socors Popular Libanès i dirigit pel doctor i sonador de qanun Hayaf Yassin, que treballa amb nens i amb refugiats; el músic Ahmed Al Kair, que interpretarà amb el duduk una peça instrumental armènia; el grup català Aiguabarreig, dirigit per Josep Noguera, i l'Esbart de dansa de l'associació Som Riu d'Or, de Sant Fruitós de Bages. Saltant per damunt del Mediterrani, tots faran les seves aportacions en un concert compartit, en què exploraran també repertoris comuns i estàndars mediterranis com la popular "Uskudara".

Per anar fent boca d'aquest concert, i també d'experiències extraodinàriament gratificants com l'intercanvi que va crear-se l'any 2018 entre l'escola Bayt El.Musiqa i l'escola de música d'Artés (saltant per damunt de dificultats com l'idioma o els quarts de to de la música oriental, inexistents a la música occidental), se'n parlarà extensament aquest dissabte 20 de novembre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. I per descomptat, les paraules s'acompanyaran de bona música catalana i libanesa. D'un homenatge en clau rumbera al flabiolaire Roviretes al "Tic Tic Tic" de la gran cantant Fairuz, que van adaptar al català els Ara Va de Bo.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gLb-n6OUfyk[/youtube]

Navega per les etiquetes

CatalunyaLíbanArmènia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]