Actualitzat el 26/11/2021

L'Alguer bombardejada, dibuixada i cantada

Estrenem "Lluna i pols", de Claudia Crabuzza, sobre l'atac a la ciutat sarda del 1943

El 17 de maig de 1943, la nit de Sant Pasqual, la ciutat de l'Alguer va ser bombardejada pels aliats. Claudia Crabuzza n'ha fet una cançó i clip, amb música de Fabio Sanna, com a banda sonora d'una sèrie documental dirigida per Marco Antonio Pani que avui arrenca al canal Sardegna Live


En aquesta cançó, amb música de Fabio Sanna, la veu de Crabuzza -cantant algueresa reconeguda entre altres per la trajectòria amb el grup Chichimeca– s'acompanya dels músics Gianluca Geronimo Gadau (cuatro i guitarra) i Fabio Manconi (acordió). La lletra relata la vida dels carrers de l'Alguer Vella, els peus descalços dels minyons a les guinguetes -les entranyables pedres antigues que revesteixen el paviment del centre històric-, les mares que amaguen la preocupació, els pescadors que feinegen a la mar, etc.

Minisèrie web
La Nit de Sant Pasqual és una minisèrie web documental que evoca, amb la veu dels supervivents, la història del bombardeig anglo-americà del centre històric de l'Alguer, el 17 de maig de 1943, en què van morir unes cinquanta persones, la meitat minyons i joves. A més de fonts documentals originals, la sèrie compta amb les animacions pictòriques de Paolo Bandinu, que llueixen també en el clip de la cançó que estrenem a Sons de la Mediterrània.

El primer episodi del programa es publicarà aquest mateix 29 de novembre al canal web Sardegna Live, i els quatre episodis restants s'aniran emetent els dilluns següents, fins al 27 de desembre.

En paral·lel, Claudia Crabuzza ja treballa en la traducció de les cançons i l'autobiografia de la cantautora xilena Violeta Parra, i també en un nou disc dedicat a la novel·lista i poeta sarda Grazia Deledda, guanyadora del Premi Nobel el 1926.
 

Claudia Crabuzza Foto: G. M. Mavilla

Navega per les etiquetes

Claudia CrabuzzaL'AlguerLluna i pols

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]