Actualitzat el 01/12/2021

El folk i el jazz sud-americà es troben al CAT

La Casa Amèrica Catalunya tanca l'any del 110è aniversari amb un concert especial d'Alexis Cárdenas

Aquest dijous 2 de desembre, la Casa Amèrica Catalunya tanca l'any del seu 110è aniversari amb un concert especial al CAT (20 h). El quartet del violinista Alexis Cárdenas hi actuarà amb la col·laboració especial del pianista argentí Andrés Beeuwsaert
Alexis Cárdenas

Alexis Cárdenas Quartet posa en valor les subtils relacions que hi ha entre les músiques tradicionals d'Amèrica Llatina, el jazz i la música clàssica de manera magistral, amb virtuosisme, improvisació i espontaneïtat. Per la seva banda, Andrés Beeuwsaert s'inscriu en un corrent pianístic sud-americà que beu tant del folklore argentí com del jazz d'avantguarda del Brasil i l'Uruguai.

L'ensamble de Cárdenas està format per músics de Veneçuela establerts a Europa des de fa ja uns anys, i mostra la riquesa tímbrica d'una àmplia gamma d'instruments de corda que d'alguna manera representen Iberoamèrica: el violí, el contrabaix, el cuatro i el piano. El quartet revisita un repertori musical on llueixen valsos, joropos, bambucos, pasillos i danses, però també choro del Brasil i tango d'Argentina.

Beeuwsaert, que es trobarà amb ells a l'escenari del CAT, forma part del reconegut grup Acá Seca Trio i també ha estat músic de les formacions de Javier Malosetti, Pedro Aznar i Gustavo Santaolalla, entre altres. En paral·lel, com a pianista, ha anat forjant a poc a poc un espai obert al joc entre composicions pròpies i de músics com ara Lea Freire, Mario Laginha, Lyle Mays i Carlos Aguirre.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]