Actualitzat el 29/12/2021

Tarta Relena i l'OMAC, al Dansàneu 2022

El Festival de les Cultures del Pirineu es farà del 24 al 31 de juliol

Ja s'han donat a conèixer els primers noms de la programació de la 31a edició, que es farà a les Valls d'Àneu del 24 al 31 de juliol. Hi actuarà el duo Tarta Relena, l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya i el ballarí basc Jon Maya
Tarta Relena Foto: Duna Vallès i Clàudia Torrents 

Un duo vocal de repertori primitiu i ultramodern, una gran i flamant orquestra de 31 excel·lents i joves intèrprets d'instruments tradicionals i un ballarí i coreògraf que renova la dansa d'arrel basca. Són les tres propostes que ja s'han donat a conèixer d'entre les que formaran part del proper festival Dansàneu.

La inauguració, el diumenge 24 de juliol al Prat de Rinau d'Esterri (19.30 h), anirà a càrrec de l'OMAC (Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya), que actualment està presentant la seva primera producció, Trencadís, amb músiques escrites per Dani López sobre poemes actuals, inspirades en els treballs de camp al Pirineu d'Artur Blasco i amb la menorquina Anna Ferrer com a veu solista.

Pel que fa a les Tarta Relena, que actualment presenten el seu disc Fiat Lux (Indian Runners, 2021), cantaran en la intimitat nocturna i romànica del monestir de Santa Maria d'Àneu, a Escalarre, el dimarts 26 de juliol (22.30 h).

La cloenda del Dansàneu, el diumenge 31 de juliol a Santa Maria d'Esterri (19.30 h), serà un encàrrec al ballarí i coreògraf basc Jon Maya, que dialogarà amb la tradicó i la contemporaneïtat amb un solo ballat i també en conversa artística amb un músic en directe. A més, durant el cap de setmana Maya assajarà amb una dotzena de becats pel Pla d'impuls de la dansa tradicional.

Memòria històrica
A més de la divulgació del patrimoni natural i cultural, la memòria històrica és un altre eix que s'està treballant darrerament al Dansàneu. Si l'any passat hi va haver un acte al voltant dels assassinats del 1938 al prat de Fuster de Sorpe, en plena Guerra Civil, enguany es presentarà un llibre i una acció artística al voltant de les persones de les Valls d'Àneu que van ser deportades als camps de concentració nazis, i que l'historiador Josep Calvet està estudiant actualment.

Navega per les etiquetes

Jon MayaOMACTarta RelenaDansàneu

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]