Actualitzat el 15/03/2022

Diguem-li folk

La quinzena edició del festival MUD, del 17 al 19 de març a Lleida

El festival MUD de Lleida, conegut anteriorment com a Músiques Disperses, celebrarà una quinzena edició concentrada del 17 al 19 de març. Amb la nova direcció artística d'Arnau Sabaté, oferirà, entre altres, les actuacions de Xavier Baró, Tarta Relena, Arnau Obiols i Clara Viñals amb Bustamante.
Xavier Baró Foto: Juan Miguel Morales

El festival Músiques Disperses, vinculat històricament al segell Guerssen i als gustos i sapiències del melòman Antoni Gorgues, s'ha anat fent un nom per la programació al llarg de la seva història de propostes molt especialitzades, algunes de culte, i força inclinades cap a l'àmbit anglosaxó. Des de fa uns anys ha adoptat una nova denominació, MUD, amb un eslògan, 'open-minded folk', que funciona com un paraigua amb el qual vol recollir 'artistes que mantenen un vincle amb l'arrel, ja sigui des d'una perspectiva més clàssica, però sempre pensant en la disrupció, l'experimentació i el pensament contemporani'.

Sigui com sigui, aquesta edició acull algunes propostes que podrien definir-se com a folk de primera categoria. En aquest MUD en què s'incorporen nous espais del casc antic de la ciutat més enllà de l'habitual Cafè del Teatre, el trobador d'Almacelles Xavier Baró actuarà el divendres 18 de març a la Panera (20.30 h, entrada gratuïta amb reserva prèvia), i inclourà una segona part en què s'acompanyarà de La Ruta de les Estrelles, el grup del músic amb qui fa equip darrerament, Héctor Beberide. El mateix divendres, la lleidatana Clara Viñals presentarà un concert inèdit fent duo amb el valencià Juli Bustamante (Cafè del Teatre, 22 h, 15 euros). 

La inauguració del MUD anirà a càrrec del duet barceloní Tarta Relena (dijous 17 de març, Teatre de l'Escorxador, 21 h) i el seu repertori a dues veus que poua en antics repertoris mediterranis i transmediterranis. I entre les actuacions del darrer dia, dissabte 19 de març, es podrà escoltar el músic de la Seu d'Urgell Arnau Obiols (Església de Sant Martí, 19 h) presentant el seu treball de folk pirinenc Tost (Segell Microscopi, 2019), en un cartell compartit amb l'anglesa Joanne Robertson

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]