Actualitzat el 12/04/2022

Neix l'Associació Violes de Roda de Catalunya

Es presentarà el proper 24 d'abril a Jorba

El proper diumenge 24 d'abril, al Cafè de Sant Genís, a Jorba (Igualada), tindrà lloc la primera Trobada de Violes de Roda. A més de ser punt de trobada per als intèrprets d'aquest instrument, també es presentarà l'Associació Violes de Roda de Catalunya. 


La primera Trobada de Violes de Roda arrencarà el 24 d'abril al Cafè de Sant Genís de Jorba a partir de les 10 h. S'hi presentarà la nova associació, hi haura vermut, dinar popular i interpretació conjunta de tots els participants.

La viola de roda és un instrument de corda fregada format per una caixa de ressonància i una roda de fusta amb una maneta que, quan el músic l’acciona, la fa girar i fregant les cordes produeix el so. El seu origen es troba en l’organistrum, un instrument del segle IX, que era més gran i l’havien de tocar dos músics alhora. Més tard es va modificar la mida de manera que permetés ser tocada per un sol músic. Durant l’època del barroc va ser un instrument molt popular, fins i tot, al llarg del temps, grans compositors com Haydn o Mozart l’han inclòs en algunes de les seves composicions. Tot i així, la viola de roda va anar quedant desplaçada per altres instruments com el violí, la viola o el contrabaix.

Actualment, però, torna a ser un instrument en auge de música tradicional i popular a tota Europa. A Catalunya hi ha cada vegada més músics que es dediquen a tocar viola de roda. Per aquest motiu, ara l’Associació Violes de Roda de Catalunya s’ha fixat com a objectiu promoure accions per donar-la a conèixer.

Navega per les etiquetes

Viola de rodaJorba

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]