Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 20/06/2022

Refugi salvatge

Estrenem "Mont cau", clip d'avançament del nou disc d'Arnau Obiols

La propera tardor, Arnau Obiols publicarà un nou disc, Mont cau (Segell Microscopi). De moment, per celebrar el solstici d'estiu, ja n'ha avançat la cançó que li dona títol, amb el corresponent videoclip, que estrenem a Sons de la Mediterrània i Enderrock. En parlem amb el músic de la Seu d'Urgell.
Arnau Obiols Foto: Pepe Camps

Mont cau seguirà la línia de l'anterior treball d'Arnau Obiols, Tost (Segell Microscopi, 2019). Però si en aquell àlbum el repertori era tot tradicional, ara és tot de composició pròpia –llevat d'una cançó– i pren un punt més atàvic. "A Tost hi havia una perspectiva més col·lectiva, a la que et duen les cançons tradicionals, que parlen de la relació de la gent amb l'entorn –explica el músic–, aquí he fugit de la part més humana i em centro més en la muntanya en el seu vessant més físic i salvatge". En aquest sentit, el títol de "Mont cau" –Montcau és un topònim prou estès als Pirineus– incideix en la muntanya com a refugi dels excessos i malapteses dels humans. Un tema –no cal dir-ho– de candent actualitat. 

El clip de "Mont cau" ha estat dirigit per Pepe Camps, col·laborador habitual d'Arnau Obiols, i és el primer d'una sèrie de clips que continuaran publicant-se passat l'estiu. Hi ha dansa, hi ha foc i hi ha poesia visual al bosc per transmetre una visió gairebé religiosa o xamànica de la natura i la muntanya, que pot ser refugi i alhora molt inhòspita. I és inevitable parlar dels incendis d'aquests dies i d'una emergència que ja no és futura sinó ben present. "No pretenc fer res pamfletari –explica el músic–, però sí que sento que aquesta música està al servei de la natura, que és essencial i ens l'estem carregant".Per traduir aquesta relació elemental, física i natural, amb la muntanya, Arnau Obiols ha concebut la major part del treball des de la bateria, amb una rítmica oberta i una manera de cantar que, manenint-se arrelada en la tradició pirinenca, cerca un primitivisme contemporani. Al disc hi haurà també, això sí, alguna peça feta amb guitarra, en la línia de la que va publicar en ple confinament, "Els carrers seran el cel".

Arnau Obiols ha tocat tots els instruments –llevat d'algun orgue i algun banjo de Santi Careta, que signa la producció–, en la línia del que serà la posada en directe. Després d'un primer tast al setembre al Mercat de Músiva Viva de Vic, l'estrena oficial de Mont cau serà a L'Auditori de Barcelona, el 10 de novembre

Navega per les etiquetes

Arnau ObiolsSegell MicroscopiMont Cau

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]