Actualitzat el 22/06/2022

Cultura rep el fons de Xesco Boix i li dedicarà una exposició

També ha rebut al seu arxiu els fons de Joan Serra, Josep Vilarmau i Joan Amades

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha rebut els fons documentals de quatre grans personalitats de la cultura catalana del segle XX: Joan Serra, Josep Vilarmau, Joan Amades i Xesco Boix. A aquest darrer, a més, li dedicarà properament una exposició. 
Xesco Boix, el 1983 Foto: Josep Mercadé

Els familiars de Joan Serra, Josep Vilarmau, Joan Amades i Xesco Boix han cedit els seus fons respectius a l'arxiu de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. En el cas del músic, animador i pedagog Xesco Boix, es tracta de 142 llibres de la seva biblioteca, 76 articles de premsa, blocs de notes amb textos, cançons i acords per a guitarra manuscrits, 75 cassets i 10 discos. Aquest fons formarà part d'una exposició itinerant sobre l'artista.

Pel que fa al mestre, ballarí i coreògraf de Rubí Joan Serra, es tracta de documentació sobre música i dansa, dossiers, llibres i carpetes amb material d'estudi al voltant de les danses populars, especialment dels Països Catalans. Del folklorista, músic, excursionista i esquiador Josep Vilarmau, s'ha rebut un fons de catàlegs, corrrespondència, articles i obres musicals pròpies, mentre que d'un altre folklorista il·lustre, Joan Amades, se n'ha adquirit un nou fons on hi ha currutacos –motllos de guix per fer els dolços de palmes i palmons–, barrets, ventalls, espardenyes, puntes de boix, carrus, postals, etc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]