Actualitzat el 18/07/2022

El Jotacampus recorda la petjada de Pau Riba en la música i la cultura popular

Del 23 al 26 de juliol, al Poblenou del Delta

El Poblenou del Delta de l'Ebre celebrarà l'onzè Jotacampus del 23 al 30 de juliol. Carles Dénia oferirà el concert inaugural d'una edició amb una oferta pedagògica de vint tallers de cant, dansa, instrumentació, percussió corporal i descoberta del Delta. I es recordarà especialment el llegat de Pau Riba.
 Pau Riba Foto: Juan Miguel Morales

L'11a edició del Jotacampus, del 23 al 30 de juliol al Poblenou del Delta, comptarà amb els cantadors Carles Dénia –que protagonitzarà el concert inaugural, el 23 de juliol al pati de l'escola– i Ramon Manent, la pallassa Pepa Plana i el percussionista corporal Enric Pizà com a convidats especials. Entre el professorat d’enguany s’hi incorporen també el multiinstrumentista de vent Pau Puig i els dansaires Anna Bastida i Pep Lizandra. Com en les anteriors edicions, el Jotacampus compta amb un equip habitual de mestres com el dinamitzador cultural Josep Bertomeu ‘Polet’, l’acordionista Cati Plana, els cordistes Francesc Tomàs ‘Panxito’ i Sergi Trenzano, el cantant Arturo Gaya i el percussionista Sergi Molina.

Enguany el campus recordarà la figura de Pau Riba i la seua incidència en la música i la cultura popular. Alguns dels tallers inclouran temes de la seua creació o influència i també se li dedicarà la sessió especial de cloenda del 30 de juliol, titulada 'Les orenetes fan niu als seus cabells'. L'oferta pedagògica conté 20 tallers de 6 hores lectives amb disciplines de cant, dansa, instrumentació, percussió corporal, clown o descoberta del territori; contemplant la possibilitat d’inscriure’s d’un a quatre tallers, en funció de la disponibilitat de l’alumnat. Totes les activitats se celebren en indrets del Poblenou del Delta: l’Escola, l’Ajuntament, la Barraca i alguns dels seus patis interiors.

El Jotacampus és l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra, un projecte pedagògic amb 24 anys d’experiència a les Terres de l’Ebre, impulsat pel Centre d’Interpretació de la Jota a les Terres de l’Ebre. Combina l’aprenentatge dels diversos àmbits del treball musical (cantar, tocar i ballar) amb la xalera i el coneixement del territori.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]