Actualitzat el 25/07/2022

Una Nit Folk torna al cap de de dos anys

La XXIX edició de l'emblemàtica trobada de Quart de Poblet, del 8 a l'11 de setembre

Una Nit Folk, el festival que organitza l'associació cultural El Mussol de Quart de Poblet i que durant els dos anys anteriors no s'ha pogut celebrar per la pandèmia, celebrarà la XXIX edició entre els propers 8 i 11 de setembre. I a més, es faran la X Una Nit Folketa i la II Jornada d'Acordió Diatònic. 
La Petita Orquestra Peiotaire protagonitzarà la X Una Nit Folketa

Les activitats arrencaran el 8 de setembre, celebrant la desena edició d'Una Nit Folketa –la secció del festival dedicada als més menuts– amb la POP (Petita Orquestra Peiotaire) i la seva colorida revisitació del cançoner popular valencià. El grup de la Safor revisa l'imaginari col·lectiu, amb arranjametns nous i textos adaptats, evitant referències religioses i fugint de les visions masclistes que alguns temes tradicionals han tingut. A això s'hi ha d'afegir una formació que combina instruments no convencionals (joguines, invents...) amb els acústics 'de tota la vida': acordió, guitarra, guitarró, contrabaix... 

L'endemà, 9 de setembre, a la plaça de l'Església de Quart hi haurà primer taller de balls i desrpés sopar de faixa i bureo amb A l'Aire. Aquesta associació multidisciplinària d'estudis tradicionals va formar-se el 2015 i va dedicar el seu primer projecte a estudiar d'una manera integral la cultura de tradició oral de la serrania del Túria. 

El dissabte 10 de setembre es concentrarà el gros d'activitats d'Una Nit Folk. Al matí, al gimnàs de l'escola María Moliner, hi haurà taller de ball amb un dels grups que a la nit protagonitzaran el ball a la plaça: Pesdelán. Després, a la tarda, a la placeta de la Creu, taller de ball amb Toni Guzmán i Jordi Pastor a l'acordió diatònic. I a la nit, després del corresponent sopar de faixa a la plaça de l'Església, els carrers del centre i la mateixa plaça viuran la cercavila i dansà popular amb l'entranyable escola de tabal i dolçaina Russafa-Fa, i concert-ball amb Aigua –duet format pel guitarrista i cantant de Potries Joan Peiró Aznar i l'acordió diatònic de Lies Hendrix– i el quintet galaicoportuguès Pesdelán.

Finalment, el diumenge 11 de setembre es farà un taller d'acordió per a repertori de ball amb Jordi Pastor i una jam final (lloc per determinar). En aquest enllaç poden fer-se les inscripcions als tallers.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]