Actualitzat el 29/07/2022

Una plaça de sons infinits

Francesc Sans obre el cicle Música a la Vila del Vendrell el proper 3 d'agost

El festival Música a la Vila del Vendrell tornarà a omplir de folk la plaça del Tívoli de la ciutat penedesenca els dimecres d'agost. El sacaire vallenc Francesc Sans serà l'encarregat d'obrir un cicle per on també passaran les Marala, La Gravetat de Coulomb i RIU.
Francesc Sans

Francesc Sans presentarà aquest 3 d'agost el seu disc L'infinit (Segell Microscopi, 2022) en el primer concert del Música a la Vila. Es tracta d'un disc important no només per la seva qualitat artística –hi desfilen destacats músics del folk d'arreu dels Països Catalans– sinó perquè posa el sac de gemecs al centre i posa en valor aquest instrument, amb una llarga tradició a Catalunya i fortes connexions amb les cornamuses d'arreu del Mediterrani.

El festival continuarà el 10 d'agost amb el trio Marala, tres veus femenines que combinen cants tradicionals i poesia contemporània. Després de debutar amb A trenc d'alba (U98 Music, 2020), ja preparen un segon àlbum, que girarà al voltant d'un aspecte molt present a la tradició i no tant en la immediatesa de la societat contemporània –la mort i el final– i que presentaran a la tardor a la propera Fira Mediterrània de Manresa.

Set dies després, el 17 d'agost, serà el torn d'un altre trio, en aquest cas La gravetat de Coulomb, que actualment giren presentant el seu primer treball, E pur si balla (Seed Music, 2021), on fantasiegen a base de patrons de balls a plaça tradicionals, i el so del flabiol, del clarinet baix i de l'acordió diatònic barrejat amb textures electròniques.

Finalment, el 24 d'agost, el Música a la Vila d'enguany es tancarà amb el grup de folk del Baix Llobregat RIU, que festeja els seus deu anys de trajectòria amb un concert antològic, 10 anys de folk, on llueixen els tres que els han fet ben reconeixibles tot aquest temps als escenaris: caliu acústic, festa grupal i mirades a l'Atlàntic combinades amb fresques recreacions del repertori de tonades i danses tradicionals d'arreu dels Països Catalans.     

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]