Actualitzat el 24/11/2022

Roseta electrònica

Anna Ferrer presenta una versió del romanç "Na Roseta" amb Eliseo Parra

La cantautora menorquina Anna Ferrer ha publicat una flamant versió del romanç menorquí "Na Roseta", amb el corresponent videoclip. La llavor d'aquesta gravació neix, explica Ferrer, "de les ganes d'unir diversos artistes a qui admiro, per generar una versió molt plural d'aquest romanç".
Detall del clip de "Na Roseta"

Els músics que l'han acompanyada en aquesta versió són els mateixos que ja ho van fer al seu projecte Krönia (Audiovisuals de Sarrià, 2019): Santi Careta (guitarra elèctrica), Adri González (sintetitzadors), Didak Fernández (percussions i SPD) i Patxi Badii (percussions). A tots ells s'hi ha unit Eliseo Parra, figura clau de la renovació de la música tradicional arreu de la península Ibèrica. 
"Feia temps que tenia moltes ganes de gravar una cançó amb l'estimat Eliseo Parra –confessa Anna Ferrer–, el conec des que tenia 14 anys, quan jo cantava amb S'Albaida, i després també he compartit amb ell concerts de Coetus. La seva aportació és absolutament necessària per recordar constantment l'ancestralitat de 'Na Roseta".

Sobre la posproducció del tema, que s'ha fet amb Òscar Garrobé, Ferrer considera que "ha sabut generar el trance que jo volia, amb sonoritats molt actuals, però sense que s'hagi perdut en cap moment la sensació de ritus ancestral del camí cap a la mort que narra la cançó". Pel que fa al clip, mostra imatges filmades durant la gira Parenòstic (2022), i ha estat editat per l'artista visual Katrin Vankova amb l'objectiu de "transmetre la importància de no estancar la tradició, de deixar que la llavor s'escampi i arreli a nous territoris i creixi amb la mateixa essència, però deixant que es transformi pels vents de cada lloc".

Navega per les etiquetes

Anna FerrerNa RosetaEliseo Parra

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]