Actualitzat el 22/12/2022

Foc i música al Mediterrani

El VI Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània, del 10 al 12 de febrer a Ceret

El Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània, que se celebra cada any a algun indret dels Països Catalans, celebrarà la VI edició entre el 10 i el 12 de febrer, duran el cicle de Carnestoltes, al cor del Vallespir: a Ceret. I l'eix temàtic serà la relació entre el món musical i les festes del foc. 
Fallaires a Faro Foto: Institut Ramon Muntaner

Com en tots els rituals, les festes del foc posseeixen una musicalitat pròpia, sense la qual la festa perdria una part del seu sentit. I aquest és el vessant de la festa que s'analitzarà en aquesta edició del simposi, que estarà està organitzada pel Museu de la Música de Ceret, l'Ajuntament de Ceret i l'Institut Ramon Muntaner. 

Les jornades formatives tindran lloc al Museu de la Música de Ceret, al Cinema de Ceret i a la Sala de la Unió. La ponència marc serà "Calendari de les festes de foc a la Catalunya Nord", a càrrec de Pere Jordà-Manaut (flabiolaire i flabioler, del Centre Internacional de Música Popular) i Oriol Lluís Gual (director del Museu de la Música de Ceret), i anirà acompanyada d'una actuació del grup de música tradicional Jutglars. Hi haurà tres àmbits de treball i també activitats complementàries (exposicions, tallersc, etc.) obertes a la ciutadania. A més, també es presentarà la publicació de les actes de la cinquena edició, que va fer-se el 2021 a Mallorca.

Navega per les etiquetes

CeretMúsicaMediterraniFocSimposi

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]