Actualitzat el 24/01/2023

Per Mallorca ens ix el sol...

Els XXX Foguerons de Sant Antoni a Gràcia inclouran un concert de Jaume Arnella, Vicent Torrent i Biel Majoral

Sant Antoni, festa major d'hivern a molts racons dels Països Catalans, se celebra fa trenta anys a la vila de Gràcia com una prolongació de les de sa Pobla, a Mallorca. Enguany, del 17 al 29 de gener hi ha un munt d'activitats, inclòs un concert de Jaume Arnella, Vicent Torrent i Biel Majoral dins del Circuit Folc.
Vicent Torrent, Jaume Arnella i Biel Majoral Foto: Juan Miguel Morales

Arnella
, Torrent i Majoral. Vet aquí tres homenots que no necessiten cap presentació entre els afeccionats al folk i la música popular. El seu concert compartit al CAT, en el marc del Circuit Folc i el Tradicionàrius, coronarà algunes trobades que han anat tenint darrerament, dels estudis d'Ona Edicions a Bunyola al Càntut de Cassà de la Selva, proporcionarà cançons d'alt voltatge i, de ben segur, alguna sorpresa. La cita és a partir de les 20.30 h i continuarà posteriorment al mateix escenari amb ball de bot de la mà del grup d'Artà Esclafit i Castanyetes.

Aquest serà un dels plats forts d'un cicle d'activitats que, entre el 17 i el 29 de gener, celebren a Gràcia trenta anys de la festa dels Foguerons –nascuda el 1993 per iniciativa del farmacèutic pobler Toni Torrens i organitzada actualment per la Federació de Foguerons de sa Pobla a Gràcia–-. Entre altres, aquest dijous 26 de gener, al CAT, s'hi presentaran els quatre volums del Calendari Folklòric de Mallorca, de Rafel Ginard Bauçà, a més d'un tast i nit de glosa que inclourà la tradicional Obra a la sobrassada presentada per Mateu Xurí.

El dissabte 28 de gener serà el dia en què s'encendran els foguerons a les places del Diamant, de la Virreina i carrers i places de Gràcia. Al migdia, desfilaran pels mercats glosadors i xeremiers. I al vespre, una cercavila amb tot d'entitats de cultura popular mallorquina i gracienca anirà de la plaça de la Vila a la plaça de la Virreina, on ja de nit hi haurà ball de bot amb els grups Esclafit i castanyetes i Es Jai de Sa Barraqueta.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]