Actualitzat el 06/03/2023

Bum Ditty fan festa grossa amb un tros de fusta

Els guanyadors del Concurs Sons presenten nou clip abans del concert del 9 de març al Tradicionàrius

Aquest dijous 9 de març, els guanyadors del Concurs Sons 2009, Bum Ditty, actuaran al CAT de Gràcia, dins del festival Tradicionàrius, amb una nit compartida amb el trio La Filadora. Per anar fent boca, acaben de presentar el clip de la cançó "Tros de fusta", on queda ben clar el seu tarannà festiu.  


"Tros de fusta" comença sent un poema d'Arthur Rimbaud i amb la música de la violinista Joana Gumí acaba sent una cançó de Bum Ditty, que explica la història d'un tros de fusta que descobreix (potser massa tard) la seva passió. El ball dirigit per en Ned Somerville és una part integral d'aquesta peça, pensada des d'un primer moment per ser ballada a l'estil contradance, que és un estil de ball estatunidenc associat a la música Old Time. El clip segueix els passos de dansa i ens permet veure els moviments dels ballarins, que es van reunir amb la banda per gravar-ho tot en viu i preservar la màgia del moment.

Bum Ditty, el quintet guanyador del Premi Sons de la Mediterrània 2022, va néixer com a duo a finals del 2017, quan Ned Somerville (banjista i violinista) i Joana Gumí (violinista i banjista) es van conèixer tocant en una jam session. Pocs dies després, van fer el seu primer concert com a duo i des de llavors han anat tocant arreu de Catalunya i també organitzat nombroses jams centrades principalment en l’estil que ells toquen, Old Time.

La formació va créixer quan la Joana es va graduar al Conservatori del Liceu i va presentar, com a examen final de carrera, una proposta innovadora: mesclar l’estil que havia estat tocant amb el Ned amb tot el que havia après al conservatori, per tant fer una barreja de l’estil Old Time amb la música moderna. Per aconseguir-ho, van afegir-se tres músics més al grup: un bateria, Pau Gurpegui, i un baixista, Jon Carranza, amb els quals la Joana ja havia compartit escenari en altres ocasions, i també un guitarrista, Sebastià Gris, a qui havia conegut al mateix conservatori.

Navega per les etiquetes

Bum DittyConcurs Sons

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]