Actualitzat el 30/03/2023

Botifarra presentarà 'Ja ve l'aire' al CAT

El cantant hi actuarà el 12 de maig dins del cicle de primavera

Aquest divendres 31 de març el Tradicionàrius posarà el punt final a la 36a edició. Però l'activitat no s'atura. Dins del cicle Trad Primavera'23, hi haurà concerts com el de Pep Gimeno Botifarra, que el 12 de maig hi presentarà el seu darrer disc, Ja ve l'aire (El Mico Entertainment, 2023).  
Pep Gimeno Botifarra Foto: Clàudia Marconell

El cantaor de Xàtiva presentarà al CAT de Gràcia el seu darrer disc, que gira al voltant de cants, cuplets, murgues i romanços lligats als antics magatzems de taronja, a les fàbriques i als tallers on treballaven les dones, i que ha comptat amb les col·laboracions de Noèlia Llorens 'Titana', Carmen París, Maria Arnal i Judit Neddermann, així com Feliu Ventura en l'adaptació d'algunes lletres. Al repertori, reivindicacions laborals i socials es combinen amb explosions de ritme ("Si has de ballar el fandango") i episodis de memòria històrica com la solemne i colpidora "La dansà de Teranyina", sobre els obrers assassinats el 1919 a la Pobla Llarga per protestar contra la Guàrdia Civil.

El grup que acompanya actualment Botifarra el formen Miquel Pérez (guitarra), Tobal Rentero (cordes polsades), Jordi Pastor (acordions, violí i viola), Robert Moreno (percussió) i Martina Sabariego (contrabaix).

Ja ve l'aire, que va merèixer el Premi Enderrock a millor disc de folk per votació popular, va presentar-se el gener passat al Palau de les Arts de València. Abans del concert a Barcelona, Botifarra presentarà el seu nou disc aquest 31 de març precisament al poble dels Teranyina, la Pobla Llarga. Després cantarà a la seva ciutat, al Gran Teatre de Xàtiva el 21 d'abril, en el marc del festival Música i Lletra que coordina Feliu Ventura. I ja amb l'estiu a la vista, el 4 de juny, serà al teatre Calderón d'Alcoi, i el 19 de juliol tornarà València, aquest cop al Jardí de Vivers i en el marc de la Fira de Juliol.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]