Actualitzat el 29/06/2023

Dansa jove –i joves músics– a Les Preses

Els joves i l'arrel són el motor de la 41a edició del festival Ésdansa

La 41 edició del festival Ésdansa de Les Preses, a la Garrotxa, tindrà lloc del 21 al 27 d'agost, amb una pila de propostes vinculades a la dansa d'arrel i, en bona part, relacionades amb músics de l'escena folk dels Països Catalans que treballen, cada cop més, en col·laboració amb esbarts i ballarins.
Lali Mateu, Roger Cusidó i La Companyia MINIMíssimA Foto: Txus Garcia / Fira Mediterrània

Seran set dies, de dilluns a diumenge, plens de dansa d'arrel tradicional, amb companyies internacionals i també amb produccions especials. El festival que organitza el Cercle de Cultura Tradicional Marboleny ha volgut posar l'accent en dos itineraris concrets: Joves i Arrel i Pla Impuls a la dansa d'arrel. Així, es podran veure diversos espectacles que es van presentar a la passada Fira Mediterrània i que combinen la dansa amb la participació de músics destacats de l'escena folk. Són l'exponent d'una tendència que els darrers anys s'ha intensificat: sortosament, cada cop és més habitual veure joves músics, molt ben formats i crescuts en l'ambient de la música tradicional, que treballen i col·laboren amb artistes d'altres disciplines o sensibilitats.

És el cas de Raepte, de l'Esbart Manresà, una mirada al pas de Sant Ignasi per Manresa, del qual fa 500 anys, amb música de Joana Gomila i Laia Vallès; Si em vagués, de Lali Mateu, Roger Cusidó i La Companyia MINIMíssimA, que posa en joc dansa, poesia i música per a acordió; L'Hereu Riera, de Pere Seda, que desconstrueix i recrea la popular cançó tradicional catalana amb direcció musical de Dani López, i Solc, espectacle de l'Esbart Ciutat Comtal i direcció musical d'Arnau Obiols a partir de l'Obra del Cançoner Popular.

Pel que fa a les companyies internacionals, actuaran entre altres a l'Ésdansa la Compañía de Tango Julio Sosa, d'Uruguai, i també s'hi farà un muntatge especial al voltant de la dansa marinera del Perú com hi haurà també un pes important de la gastronomia.

En paral·lel, i com els darrers anys, també hi haurà dues nits de concerts, protagonitzades per una sessió de house aborigen amb Marcel Casellas i una altra de ball popular amb el grup festiu del Baix Gaià Julibert.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]