Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 25/10/2023

Primeres confirmacions del Càntut

Eliseo Parra, Belda amb Sanjosex i Alba Careta amb Henrio actuaran al festival de Cassà de la Selva

Una de les branques del projecte de recuperació de cançons de tradició oral Càntut és el festival que organitza cada tardor a Cassà de la Selva. La setena edició es farà del 17 al 19 de novembre i ja se'n coneixen alguns concerts: Eliseo Parra, Carles Belda i Sanjosex i Alba Careta i Henrio
Eliseo Parra Foto: Miguel Balbuena

Fa uns mesos, quan va presentar el seu disc Diacrónico (autoeditat, 2022), Eliseo Parra va anunciar una retirada dels escenaris... Que afortunadament encara no s'ha produït. El músic, amb una biografia que travessa èpoques i llocs –de la Barcelona laietana a la reivindicació dels repertoris tradicionals de diversos indrets i ruralies ibèriques– repassarà el més granat del seu extens repertori, i també peces recents, el dissabte 18 de novembre a les 20.15 h a la sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva.

També farà parada al Càntut la gira de retrobada de Belda i Sanjosex, que recordaran el projecte que, precisament al voltant del cançoner Càntut, els va reunir el 2016, juntament amb la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús. D'aquella reunió en va sortir el primer disc de la col·lecció discogràfica Càntut, que després va seguir amb treballs d'Anna Ferrer i Paula Grande i Alba Careta i Henrio. Coincidint amb la reedició en vinil del treball, Belda i Sanjosex es presentaran el divendres 17 de novembre a les 19.30 h a la sala del Centre Recreatiu.

Pel que fa a la darrera jornada del Càntut, el diumenge 19 de novembre, oferirà entre altres l'estrena del disc Udolç (Segell Microscopi / Bankrobber, 2017), la tercera producció discogràfica del projecte Càntut, en què la cantant i trompetista Alba Careta, acompanyada del cantant Henrio i del seu germà gran, el guitarrista Santi Careta, recrea tot el repertori i l'imaginari vinculat al món de les cançons de bressol i, per extensió, al món de la nit, propici per als somnis, les pors i les fantasies. 

El Circuit Folc al Càntut
A més, també es coneixen les propostes que es presentaran al festival dins del Circuit Folc. Concretament, seran les actuacions de l'aranesa Alidé Sans (el dissabte 18 de novembre) i Noèlia Llorens 'Titana' (el diumenge 19 de novembre).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]