Òpera per a tots els gustos

Simfonova estrena espectacle el proper diumenge a L'Auditori

| 10/06/2015 a les 06:59h

Només per a uns quants? és el primer espectacle que presenta Simfonova, el projecte ideat i presentat pel periodista i comunicador Marcel Gorgori que té per objectiu la creació d'espectacles d'òpera i música simfònica que atreguin tant els ja iniciats en el món de la clàssica com els que hi entrin per primer cop. 

Gorgori amb l'orquestra iniciant l'espectacle Foto: Lluïsa Viladoms

El periodista i col·laborador de 440Clàssica Marcel Gorgori s'ha embarcat en un nou projecte per a la difusió de la música clàssica. Es tracta de Simfonova, una iniciativa creada juntament amb el director d’orquestra Daniel Antolí i el violinista Joaquim Garcia i que té per objectiu la creació d'espectacles d'òpera i de música simfònica que integrin procediments comunicatius innovadors per fer arribar el gènere al màxim de públic possible. 

A escena hi ha seixanta músics de l'Orquestra Simfònica Filharmonia i un cor de vuitanta veus provinents del Cor Camerata Impromptu, del Cor Contrapunt i de l' Orfeó Manresà, a més de quatre dels cantants més destacats del país: el tenor Josep Fadó, les sopranos Sara Blanch i Maribel Ortega i el baríton Xavier Aguilar.

L'espectacle el formen passatges de les òperes més reconegudes de tots els temps, com Carmen, Turandot o Lohengrin, entre d'altres, i incorpora presentacions i recursos audiovisuals no habituals en aquesta mena de concerts per fer entendre l'òpera a tota mena de públic interessat o neòfit en el gènere. Podeu recuperar l'entrevista que Josep Martí va realitzar a Gorgori al número 23 d'abril-maig de la revista 440 clàssica & jazz, on desgrana el projecte i l'espectacle.

Només per a uns quants? ha estat presentat amb molt d'èxit en diversos teatres de Catalunya abans d'arribar a Barcelona, on s'estrenarà a la Sala 1 - Pau Casals de L'Auditori de Barcelona, aquest diumenge 14 de juny a partir de les 19 h. Més informació aquí.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Simfonova, Marcel Gorgori