Peralada es vesteix de gala

Música i dansa clàssiques protagonitzen el festival

| 08/07/2015 a les 07:00h

El festival Castell de Peralada inicia la 29a edició el proper divendres 10 de juliol i durarà fins al 15 d'agost. Amb 20 concerts i activitats, un dels certàmens més importants de casa nostra ofereix una programació variada entorn al món de la música i la dansa clàssica. La gira de comiat de la ballarina Sylvie Guillem, La Fura dels Baus adaptant Falla i la companyia de Maria Pagès són algues de les propostes d'enguany. 

Béjart Ballet Lausanne Foto: Arxiu Peralada

La 29a edició del Festival Castell de Peralada ofereix una variada i extensa programació, que omplirà l'Alt Empordà del 10 de juliol al 15 d'agost amb un total de 20 espectacles que van de la música clàssica fins al jazz, la dansa i el teatre, passant per la cançó d'autor. Les entrades per als espectacles ja estan a la venda mitjançant el web oficial del certamen. 

Els encarregats d'obrir el certamen són els ballarins de la companyia Béjart Ballet Lausanne, que actuaran els propers 10 i 11 de juliol a les 22 h. La formació és una de les col·laboracions mítiques del festival, i enguany presenta un espectacle dirigit i coreografiat per Gil Roman, on es presentaran coreografies clàssiques del difunt Maurice Béjart i algunes de nova creació.

La Fura dels Baus porten un dels altres plats forts del festival. Amb el títol El amor brujo: el fuego y la palabra, la companyia catalana és l'encarregada d'adaptar l'obra de Manuel de Falla coincidint amb el centenari de la seva estrena. El 17 de juliol a les 22 h l'escenari de l'Auditori Parc del Castell serà envaït pels membres de la Fura

Carlus Padrissa, entrevistat al número especial de 440
Amb motiu d'aquesta actuació, el número especial de juliol de la revista 440 conté una entrevista a Carlus Padrissa, el director d'escena del nou espectacle de La Fura dels Baus. A més d'això, hi trobareu més informació sobre el Festival Castell de Peralada i altres festivals estiuencs de casa nostra. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, castell de peralada, festivals