Sva-ters s'emmirallen en micos

Estrenem en exclusiva el nou disc de la formació valenciana, 'Simis'

| 09/06/2016 a les 14:59h

Després d'una temporada en silenci, la banda d'Alcàsser Sva-Ters sorprèn amb el seu quart àlbum, Simis (Mésdemil, 2016). Els valencians segueixen amb la seva fórmula habitual de ritmes ballables i lletres punyents. A Enderrock.cat ja podeu escoltar el disc sencer!
Sva-Ters. Foto: Jordi Mira

Nascuda l'any 1998, la banda valenciana Sva-ters fusiona rock, ska, rumba, reggae i també els sons llatins, i torna als escenaris amb les piles carregades després d'una llarga jornada hibernant. A Simis (Mésdemil, 2016) continuen en la mateixa línia que sempre els ha caracteritzat: lletres que ballen entre la diversió i la lluita, i una gran diversitat entre els ritmes: "Hem tornat a l'essència, tot i que cada cançó pot ser d'un estil diferent: rock, reggae, punk... Però quan l'escoltes sencer, tot té una coherència", afirma Gusmà Gil, el baixista del grup. Per aconseguir-ho han treballat amb Mark Dasousa, de l'estudi de gravació Atomic Estudi, per on han passat grups com Aspencat, Zoo o Smoking Souls
 
El fil conductor del quart treball és, tal com diu el títol, el simi. "No teníem títol i vam veure que a diverses cançons apareixia la paraula simi o mono. A més, hi ha una cançó que és diu 'El planeta dels simis', i vam pensar que era una bona manera de lligar-ho", explica Gil. A més, en aquesta cançó s'elogia la intel·ligència d'aquest primat, mentre afirmen que els agradaria marxar a un altre planeta on no hi hagués la raça humana.

És així com els valencians plasmen la seva disconformitat amb el món que els envolta: "No fem cançó protesta com a tal, ho deixem entreveure però a la nostra manera. Parlem de temes socials però passant pel filtre de l'humor".

 
Als valencians els espera un estiu ple de concerts amb la gira Va monos tour 2016, que començarà l'11 de juny al Sant Antoni Fextival d'Altea, mentre que el 17 de juny a Figatell actuaran amb Mafalda, Auxili, Burumballa i el DJ Plan B. També se'ls podrà veure el 24 de juny coincidint a la sala Àgora d'Aldaia, al Feslloch (9 de juliol), a les Festes d'Otos (16 de juliol), a les Festes d'Aldaia (29 de juliol), a les festes de Poble Nou (30 de juliol) i a la presentació oficial a la seva ciutat, Alcàsser (11 d'agost), entre altres.
Arxivat a: Enderrock, simis, sva-ters, nou àlbum, valència