Ken Zazpi, el grup revelació del pop-rock en basc, de gira per Catalunya

| 10/05/2006 a les 07:00h

"Poema dels oprimits" i "La lluna" són dues les dues cançons que han adaptat al català els bascos Ken Zazpi. Estan incloses en el darrer disc d'aquesta formació de Gernika, que ha venut vora 20.000 còpies del seu anterior disc, Bidean (Gor, 2003). Una xifra que, tractant-se d'Euskadi, és realment astronòmica, més tenint en compte que el grup fa rock i power-pop i no s'enquadra en els límits tradicionals del rock combatiu basc. Ara publiquen Gelditu Denbora (Gor, 2005), un àlbum gravat en directe a l'estudi en què hi inclouen dues versions i un videoclip cantats en català.
Els seguidors de Ken Zapzi estan d'enhorabona: el grup, que no havia visitat mai Catalunya, està aquests dies de gira: actuarà demà dijous a l'FNAC El Triangle de Barcelona en un showcase per a mitjans de comunicació i professionals del sector musical, i divendres dia 12 serà a Lleida. També actuaran el 19 de maig (sala Clap de Mataró), el 20 de maig (sala la Mirona de Salt) i el 2 de juny (Granollers).
La decisió d'adaptar temes al català respon a la connexió que ha detectat Ken Zazpi entre Euskadi i Catalunya. Fins ara, però, el més habitual era que els grups catalans busquessin referències al País Basc. "A partir del segon disc vam notar que hi havia molta gent de Catalunya que ens seguia, ens deixaven missatges a la web i trucaven per felicitar-nos", explica Eñaut Elorrieta, lletrista i cantant de Ken Zazpi, que literalment vol dir "menys set". Es dona el cas que les adaptacions del basc al català han estat possibles gràcies a la col·laboració de Carles Belda (Pomada, Mesclat).

Arxivat a: Enderrock