Cesk Freixas, transportant l’esperit d’una terra

Estrenem cançó i videoclip de “Potser per tu”

| 02/03/2017 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock, cançó, Potser per tu, videoclip, Cesk Freixas, Proposta
Una setmana després del primer avançament de Proposta (DMusical, 2017) s’estrena l’espina dorsal del sisè disc del cantautor de Riudebitlles. És la cançó “Potser per tu” amb el videoclip protagonitzat pel conegut actor Josep Julien fent de camioner, realitzat per la cooperativa Clack i dirigit per Eloi Aymerich.Musicalment la cançó torna a la línia habitual de Cesk Freixas, que havia canviat una mica al seu primer avançament “Aquí, la bellesa i la dignitat”, més rocker. A “Potser per tu” les cadències recuperen l’esperit mediterrani i de cançó popular.
Pel que fa a la lletra, Freixas explica que ha volgut “reflectir els Països Catalans a través dels oficis, les tradicions, l’orografia i la geografia”. Tot i això, recalca que no és una dedicatòria a la terra que l'ha vist néixer: “No és gaire explícita, vull que la gent se la faci seva”.
 
No hi havia millor manera de plasmar un territori que resseguint una de les vies de comunicació que l’uneix, l’AP7. És per això que el videoclip se situa dins un camió que recorre diferents trams de la geografia catalana, com una road movie. “He volgut explicar el país des d’una òptica poc romàntica, perquè es veu molt d’asfalt”, comenta el cantautor. "Per als músics aquesta carretera és una eina molt útil, serveix de metàfora com a punt de connexió."
 
Proposta veurà la llum el 17 de març, i el 7 d’abril Cesk Freixas el presentarà a l’Auditori de Girona en el marc del festival Strenes
 
Cesk Freixas. Foto: Carles Rodríguez

Xèriff de Dr. Calypso
Xèriff de Dr. Calypso | Xavier Mercadé
Descobrim els artistes referencials de l'il·lustre cantant de Dr. Calypso
Artur Estrada a la sala Vol
Artur Estrada a la sala Vol | Juan Miguel Morales
Míriam Cano visita aquesta sala del Poblenou liderada pels membres de la cooperativa L'Afluent
Tarta Relena
Tarta Relena | Clàudia Torrents i Júlia Puig
El duet vocal ens parla del seu primer disc, publicat aquesta setmana amb el segell The Indian Runners
A final de l'any passat ja us vam parlar de Tarta Relena, aquelles dues noies (la Marta i l'Helena) que cantaven a capel·la i que ens avançaven una cançó de rebetiko ("Tou votanikou"). Doncs aquesta setmana el duet ha publicat el seu primer disc, de vuit cançons, amb el nom Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019).
Lali BeGood
Lali BeGood | Arxiu grup
Estrenem el videoclip de "La vida secreta de les formigues", un cant ecologista i de respecte pels animals
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Fotograma del nou videoclip de Retirada!
Estrenem el videoclip de "92", una cançó que forma part del proper disc del grup | L'àlbum 'Son' veurà la llum el proper 21 de gener