Concert

La crítica pop-rock d'Ivan Rosquellas

El 20 de maig presentarà 'A cero' a la sala [2] de l'Apolo de Barcelona

| 08/05/2016 a les 07:00h

Ivan Rosquellas publica el seu segon àlbum, A cero (Factor Musical, 2013), un disc rocker de tretze cançons que fa pinzellades al jazz i l'havanera. A Enderrock.cat ja podeu visualitzar el primer videoclip en català que es titula "Com si ja no hi fos", una història real on Rosquellas aprofita per fer una forta crítica a la inacció de les persones. 

El periodista, filòleg i músic Ivan Rosquellas ja fa més de dues decàdes que va crear la banda Malas Lenguas. La seva música, però, va quedar tancada en un calaix, fins que l'any 2013 va sortir amb la publicació de Tarde pero llego (Factor Musical, 2013). El títol del seu primer àlbum demostrava que tot i haver parat màquines per dedicar-se al periodisme, Rosquellas seguia sent músic. 

El debut no va ser una cosa espontània per treure's l'espineta, ja que enguany ha publicat el segon disc, A cero (Factor Musical, 2016). L'àlbum conté tretze cançons en tres llengües –català, castellà i anglès–, i hi predomina el gènere rock, amb tocs de jazz, soul i fins i tot una havanera. "L'havanera hi és perquè hi tinc un vincle familiar: el meu pare i el meu avi en cantaven, però jo n'he creat una de modernitzada", explica. 


 
A Enderrock.cat ja podeu escoltar el primer videoclip en català de "Com si ja no hi fos", cançó inclosa a A cero, que parla d'una història real d'una dona, la Núria, que no pot pagar la pensió on viu. Per desgràcia és una temàtica que està a l'ordre del dia, i Ivan Rosquellas fa una forta crítica a la inacció dels governs, però també a la de qualsevol persona: "Em van explicar que es van trobar la Núria al carrer de Casp demanant diners, perquè no podia pagar el que li demanaven per quedar-se al seu pis. Tenia l'opció d'anar a un alberg social, però ella tenia un gat i no se'l podia emportar. Si portava el gat a una protectora d'animals no tenia diners ni per pagar el transport per anar-lo a veure, i el gat és l'únic que tenia".
 
Gairebé totes les peces de A cero són creacions inèdites, però també hi ha una versió dels germans nord-americans Gershwing amb el títol de "Vamos a dejarlo ya": "No sóc home de versions, a l'altre disc no n'hi havia cap i als concerts tampoc en faig. Però aquesta en particular sempre havia trobat que era una cançó molt maca i divertida, ja que feia jocs de paraules entre l’anglès britànic i l’anglès americà. I vaig pensar: per què no fer una adaptació entre el castellà i l’argentí?". Però per poder adquirir els drets d'autor de la cançó va haver de realitzar molts tràmits, i finalment la va poder enregistrar in extremis perquè formés part del disc.

La presentació del nou treball se celebrarà el 20 de maig a les 21 h a la sala [2] de l'Apolo de Barcelona.
Especial: Concerts
Arxivat a: Barcelona Sound, apolo, malas lenguas, ivan rosquella, barcelona, a cero, rock