Concert

Miquel Pujadó presenta «Poemes de capçalera»

Aquest dilluns 9 de maig presenta l'espectacle 'Poemes de capçalera' al Teatre Romea

| 09/05/2016 a les 14:42h

Miquel Pujadó
Miquel Pujadó | Arxiu Wikimedia Commons
Miquel Pujadó ha treballat molts anys com a professor, i des de les aules, i també als escenaris, ha vetllat per promoure la cultura catalana. Ara ha reunit les seves dues passions al llibre-disc Poemes de capçalera (Barcanova, 2016), un recorregut pels autors catalans acompanyat d'una selecció de poemes musicats i recitats per actors i actrius catalanes. Aquest dilluns el presentarà en directe al Teatre Romea.

L'escriptor, cantautor i filòleg ha deixat les aules, però no el camp pedagògic, i ha decidit ajuntar les propostes de professor i músic. Fa uns anys va teixir un repertori de cançó francesa i també un disc sobre un dels màxims exponents titulat Brassens, llums i ombra (Columna Música, 2013). De fet, una de les cançons del disc, "Enriqueta", va aparèixer al programa humorístic APM? (aquí en podeu veure el vídeo) per la seva lletra.

La nova fita de Pujadó conjuga música i poesia. El llibre disc Poemes de capçalera (Barcanova) inclou 92 poemes dels Països Catalans amb una breu explicació de cadascun; un repàs de la història de la poesia catalana des de Guillem de Beguedà fins a autors contemporanis. A més, l'obra s'acompanya d'un disc que conté 20 d'aquests poemes musicats i revisitacions d'altres músics com ara Oscar Mas, Miquel Àngel Tena o Teresa Rebull. I també una dotzena de textos de V.A. Estellés, Joan Brossa, Gabriel Ferrater o J.V. Foix recitats per actors i actrius catalanes de la talla de Josep Maria Pou, Carles Canut, Jordi Boixaderas, Mario Gas, Mingo Ràfols, Victòria Pagès, Olga Suàrez, Joan Pera, Pep Ribas, Ferran Frauca, Toni Sevilla i Enric Majó.

"Tots són autors morts, i demostrem així la vigència de la seva poesia", explica Miquel Pujadó, i afegeix: "Són poetes indispensables. Alguns són menys coneguts, i altres no com a poetes. Per exemple, Mercè Rodoreda és coneguda com a narradora però molts no saben que feia poesia, Manuel de Pedrolo tampoc, etc.".

El llibre-disc també tindrà una posada a escena, i aquest dilluns 9 de maig a les 21 h el presentarà al Teatre Romea acompanyat dels músics que han enregistrat l'àlbum –Joan Humet (contrabaix) i Manel López (acordió)– i mitja dotzena d'actors que faran de rapsodes: Carles Canut, Ferran Frauca, Mingo Ràfols, Pep Ribas, Olga Suàrez i Toni Sevilla.

L'espectacle farà gira a partir de la tardor i donarà el toc d'inici a la Festa Major de Terrassa. La idea de Pujadó és adaptar-lo a la zona on actuï: "En funció del lloc on anem, potenciarem els autors de cada zona, ja sigui el País Valencià, o el Rosselló, i en alguns casos convidarem actors i poetes locals". 

L'agenda professional del cantautor està ben plena: des d'adaptació de llibres i escriptor de novel·les de literatura juvenil fins a recitals per a escoles. Això sí, assegura que l'any que ve tindrà temps per enregistrar un nou disc de cançons pròpies. 
 
 
L'estrena al Romea
Poemes de capçalera s'estrenarà aquest dilluns al Teatre Romea. És un espectacle organitzat per la Fundació Romea i dirigit per Carles Canut. L'entrada és gratuïta, però s'ha de reservar al correu electrònic [email protected] o al telèfon 93 318 14 31.
Especial: Concerts
Arxivat a: Barcelona Sound, cantautor, miquel pujadó, teatre romea, barcelona, poemes de capçalera, poesia