Premis Enderrock

Tot el que has de saber sobre la gala dels Premis Enderrock 2017

L'Auditori de Girona acollirà aquest 9 de març la 19a edició dels Premis de la Música Catalana

| 09/03/2017 a les 07:00h

Catifa vermella dels Premis Enderrock
Catifa vermella dels Premis Enderrock | Arxiu EDR
El dia ha arribat i l'expectació no és poca: els XIX Premis Enderrock estan a punt de celebrar-se, i val la pena explicar què canvia i què no a la gala que premiarà el millor de l’escena musical catalana del 2016. Serà aquest dijous 9 de març a les 9 del vespre a l’Auditori de Girona, que per primera vegada acollirà l’entrega després de quatre anys al Teatre Municipal de la ciutat. 

La ciutat de l'Onyar s’ha consolidat com a seu dels Premis, i amb al trasllat a l'Auditori es garantirà un aforament més gran i una posada a escena més espectacular. Del camp escènic se n'encarrega Josep Maria Mestres, i per primera vegada hi ha un director escènic que prepara l'espectacle dels premis. 

I és que entre guardó i guardó s'ha programat actuacions d'artistes com Blaumut, Sisa, Els Amics de les Arts, Miqui Puig, Hora de Joglar i Gertrudis + Chambao. Com ja és tradició, Rafel Faixedas i Carles Xuriguera conduiran l'entrega de premis, aquesta vegada, però, amb l’ajuda d’una nova presentadora amb una mica més de seny, l’actriu Ivana Miño.



Sobre els premis, la principal novetat d’aquest any és la creació del nou Premi Enderrock d’Honor que la crítica atorgarà al pianista Francesc Burrull. En total s'entregaran 28 premis, alguns dels quals ja se saben, com els Premis de la Crítica que es van fer públics el desembre de l'any passat o els Premis Especials que Enderrock va revelar la setmana passada. La novetat és que els 15 premis populars són tot un secret: per primer any no els sabrà ningú fins al moment d'obrir el sobre.  

Els 38 artistes nominats d'aquest any lluitaran pel premi a les següents categories: millor disc de pop-rock, millor cançó de pop-rock, millor disc de cançó d'autor, millor cançó de cançó d'autor, millor disc de folk, millor cançó de folk, millor disc de clàssica, millor disc infantil / per a públic familiar, millor artista, millor artista revelació, millor artista en llengua no catalana, millor directe, millor videoclip i millor sala de concerts.

Després de tres voltes de votacions, el grup amb més nominacions és Roba Estesa, amb quatre. El segueixen de prop Doctor Prats, Manel, Animal i Judit Neddermann, amb tres nominacions cadascú.

Per seguir la gala en directe La Xarxa emetrà els Premis íntegrament a partir de les 9 del vespre. Des d'Enderrock.cat també s'habilitarà un servei de streaming per veure la cerimònia a temps real. 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Girona, Premis Enderrock 2017, guia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.