Estrena

Adala completa la trilogia «Born·Cel·Ona» amb un cant de llibertat

Estrenem el primer tema del nou disc, que veurà la llum el 30 de gener i portarà l'artista a llocs com Barcelona, Madrid i Mallorca, a més de festivals com el Viña Rock

Adala mira el cel de Barcelona

| 25/01/2018 a les 08:00h

Adala & The Same Song Band
Adala & The Same Song Band | Marta Vilardell
Adala completa la trilogia Born·Cel·Ona amb una maqueta formada per tres cançons que es publicarà el 30 de gener. A Enderrock.cat estrenem "Gènesi", el darrer d'aquests tres temes. Adala és el projecte personal de Guillem Simó, que de nou està acompanyat per The Same Song Band

"Gènesi" fa una referència al principi de la història de la humanitat, a com uns passen a ser amos de moltes coses i uns altres esclaus, i així fins als nostres temps. "La llibertat la portem a dins. Existia abans que l'esclau i, per tant, només ens queda alliberar-nos per tornar a néixer escrivint un nou primer capítol", explica Guillem Simó. 

L'artista s'influencia per la cançó protesta de Catalunya, on es fa servir la música com una eina de transformació social i de memòria històrica; pel reggae, que és una música d'alliberament, i per la cultura llatinoamericana i la teologia de l'alliberament, "que és un moviment cristià comunitari, portat des de baix i no de l'Església". I segueix Simó: "És com una revolució religiosa de les comunitats cristianes de l'Amèrica Llatina". Gràcies al moviment ha conegut Mercedes Sosa, Eduardo Galeano, Benedetti i Quino, entre altres de la història llatinoamericana. 


Born (La Panchita Records, 2016) va ser la carta de presentació del projecte i va servir per aconseguir fer-se un nom. Cel (La Panchita Records, 2017) va ser el primer llarga durada, i Ona (La Panchita Records, 2018) tanca el cicle amb un cant llibertari. Els discos que formen Born·Cel·Ona tenen un mateix lligam: Barcelona. "Les líriques del que hem viscut. Jo no he tingut oportunitat de viatjar gaire, així que puc parlar de poc més que de la meva ciutat", explica Guillem Simó. 




La trajectòria musical de Simó comença amb A4 Reggae Orchestra, un jove grup de versions que homenatja la música jamaicana. Explica que li va semblar molt bona idea ajuntar la música reggae amb els seus escrits: "Quadrava amb el missatge que m'agrada transmetre, com a contracultura". Ho va proposar a la banda i hi van estar tots d'acord. 

The Same Song Band són Roger 'Bongoroll' Villanueva a la bateria, Quim 'King Siva' Simó al saxo, Otger Ibars al piano, Martín 'Mato' Anderson a la guitarra i Kike Zudaire al baix. Born·Cel·Ona ha estat enregistrat per La Panchita Studio i llançat amb el seu segell, La Panchita Records. 


Encara no han estrenat el disc però ja tenen diversos concerts confirmats, entre els quals destaquen Barcelona, Madrid, Mallorca i el festival Viña Rock. Pots consultar totes les dates al web de l'artista.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, reggae, adala & the same song band, estrenes, Adala

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.