Actualitat

Els Quicos prenen l'illa de Buda

Han enregistrat una bona part del nou disc en aquest territori amenaçat

| 04/04/2019 a les 15:53h

Els Quicos a l'illa de Buda
Els Quicos a l'illa de Buda | Joaquim Vilarnau

El grup tortosí de folk Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries està preparant un nou treball que s'anomenarà Viatge a Buda i que publicarà DiscMedi les properes setmanes. Després d'una fase inicial en què van treballar al seu estudi a la capital del Baix Ebre, la banda s'ha traslladat fins a l'illa de Buda per enregistrar in situ les veus. Abans de tornar a l'estudi per realitzar les mescles, els Quicos han presentat les claus del nou treball en presència d'alguns dels últims pobladors de l'illa de Buda.

Viatge a Buda és un viatge a un territori, el de l'illa més gran de Catalunya. Fa un temps l'illa estava plena de vida de gent senzilla, i hi vivien 300 persones durant tot l'any, ha explicat Arturo Gaya. El cantant ho ha volgut resumir de manera gràfica amb una frase: "Es deia 'vine a viure aquí que no et faltarà de res', i era així". Amb el disc també es vol reivindicar el fet de cantar: "Cantar harmonitza el cos i l'ànima i ajuda a millorar la societat. I a més de cantar, el grup aprofita per cridar l'atenció sobre un territori greument amenaçat amb la desaparició com a efecte del canvi climàtic.

El disc contindrà deu cançons: "Algunes les hem après de la gent gran i altres les hem fet pensant en l'illa de Buda i en la gent que hi vivia". Entre els títols de les cançons que han anticipat hi ha "Canta l'illa de Buda", on el protagonisme el pren l'illa cantant "La mar se fa gran", una alerta sobre la regressió del Delta de l'Ebre; "No hi ha cap temps com lo meu temps", que és un xarleston, i "L'illa de Buda és un bé de déu". També hi haurà dues cançons de Josep Bo i unes jotes a l'estil de Mariano Manta i Perot, dos cantadors que els Quicos encara no havien cantat.

Contingut relacionat

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, quico el célio el noi el mut de ferreries

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.