Actualitat

Mor el trombonista Toni Belenguer

Belenguer era un dels músics de jazz valencians més reputats

| 14/09/2020 a les 18:00h

Toni Belenguer
Toni Belenguer | Arxiu
Trombonista i mestre de trombó, Toni Belenguer era un dels músics de jazz més reputats tant als Països Catalans com internacionalment. S’havia iniciat amb el seu instrument als 7 anys i havia estudiat al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i al Taller de Música Moderna de Sueca (Ribera Baixa). Com a professor, va impartir classes al Conservatori de València, a l’ESMUC de Barcelona i al Musikene de Sant Sebastià.

A banda de liderar la seva pròpia formació Toni Belenguer 5tet, el trombonista va tocar com a solista al costat de músics de gran prestigi, tals com Perico Sambeat Sextet; Michael Brecker 15tet; Al Foster; Iberian Jazz All Stars; Chris Kase Sextet; Albert Sanz; Sedajazz Big Band; Orquestra de cambra del Teatre Lliure; Abe Rabade (8tet); Ramón Cardo Big Band; Lluís Vidal; Jeff Jerolamond Nonet; Celia Mur; Jesús Santandreu; Sedajazz Latin Ensemble; Francesc Capella; i a diversos països del món: Portugal, Itàlia, França, Uruguai, Argentina, Anglaterra, Mèxic i Macau (Xina).


Belenguer, de 42 anys, va morir aquest cap de setmana passat i el funeral en el seu honor se celebrarà demà. Estava casat i tenia tres fills. La seva desaparició ha commocionat el món del jazz i són moltes les mostres de condol que s'acumulen a la xarxa.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, Sedajazz, jazz, Toni Belenguer, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.