Aquest dijous a les 12 h. el Grup Enderrock i Utopia Global presenten el documental Xesco boix - 25 anys: Vull ser lliure

| 06/07/2009 a les 18:00h

En motiu del 25è aniversari de la mort de Xesco Boix, pioner de la música folk i l'animació infantil en català, el GRUP ENDERROCK presenta el proper dijous 9 de juliol, a les 12 hores al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. la pel·lícula documental Xesco Boix - 25 anys: Vull ser lliure i els números especials de les revistes ENDERROCK i SONS DE LA MEDITERRÀNIA, centrats en la seva figura.

El número 165 d'ENDERROCK (juliol 2009) ha dedicat una portada conjunta a Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) i Carles Belda (Pomada i El Belda i el Conjunt Badabadoc), músics considerats hereus de l'esperit i de la música d'en Xesco. El número també inclou el primer DVD documental dedicat al músic,  Xesco Boix - 25 anys: Vull ser lliure (Utopia Global / ENDERROCK, 2009), amb guió i direcció de Carme Canet, i la col·laboració de Televisió de Catalunya, Comunicàlia i l'Institut Català de les Indústries Culturals. Al treball, músics de diferents generacions i estils musicals recorden en Xesco i reconeixen de manera activa o inconscient la seva influència. Entre d'altres hi han participat, Jaume Arnella, Oriol Canals (Kumbes del Mambo),  Eduard Estivill, Martí Maymó i Amadeu Vallvé (Manel), Raimon, Joan Reig (Els Pets).

La revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA número 11 (juliol-agost 2009) és un especial centrat en la vida i obra de Xesco Boix. SONS dedica la portada a en Xesco per recordar la seva trajectòria amb opinions, fotografies i il·lustracions inèdites i analitza quina és la seva petjada en el camp de l'animació, el folk i el pop català 25 anys després. A més, amb la revista s'inclou un cançoner per interpretar amb la guitarra 25 peces clàssiques del seu repertori. Per acabar, el número també fa menció del gran mestre d'en Xesco i patriarca del folk nord-americà, Pete Seeger, que ha fet recentment noranta anys i recorda la seva relació amb Xesco i Raimon, i una història curiosa: la cançó pacifista "Andorra", que cantava als anys seixanta, i el viatge que el músic va fer al país dels Pirineus per conèixer la seva realitat de primera mà.

A la presentació del C.A.T del proper dijous, hi intervindran l'editor del GRUP ENDERROCK, Lluís Gendrau; el director de redacció de la revista SONS, Jordi Martí; la directora del documental, Carme Canet; el músic d'Ara va de Bo i periodista, Jordi Roura; l'animador infantil i biògraf de Xesco Boix, Lluís Maria Panyella; i la presència dels músics que han intervingut al documental. Com a punt i final de l'acte, es projectarà el DVD.
Arxivat a: Enderrock