Mine!, Estúpida Erikah i Minimal, grans triomfadors del Sona 9 2009

| 11/11/2009 a les 13:00h

Mine! ha estat proclamat guanyador de la 9a edició del Concurs de Maquetes Sona 9, organitzat pel Grup Enderrock, iCat fm, Televisió de Catalunya i Ritmes.cat, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Joventut i l'Institut Català de les Indústies Culturals (ICIC). El Premi Sona 9 consisteix en la gravació i edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de cinc concerts promocionals per tot Catalunya, la gravació d'un videoclip i promoció al Tr3sC, el club de Cultura de Catalunya.
El Premi Joventut, se'l va endur Estúpida Erikah, segon classificat, segons votació del jurat. Aquest premi consisteix en la gravació i edició  en un estudi professional d'un CD-EP amb 4 cançons, mini-gira de concerts promocionals per Catalunya i campanya de difusió als mitjans dels concurs.
El tercer guardó, el Premi Èxit, es va atorgar al tercer classificat de la final del Sona 9, Minimal. Aquest premi consta de 2000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.
 El Premi per votació popular va ser per a Hewel, un dels 18 grups que han accedit a la primera fase del concurs, que va obtenir un 47% del total de 12.308 vots dipositats a les webs www.sona9.cat i www.enderrock.cat. Aquest premi consiteix en 1.000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.
El jurat del 9è Concurs de Maquetes Sona 9 estava integrat per periodistes especialitzats dels mitjans organitzadors del concurs, entre els que hi figuraven Albert Puig (iCat fm) i Jordi Turtós (TVC); el músic i productor Toni Xuclà; el director de la discogràfica Música Global, Salvador Cufí, en representació de l'Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics de Catalunya (APECAT), el mànager de Portal Música, Miquel Comella, en representació de l'Associació de Professional de Representants, Promotors I Mànagers de Catalunya (ARC). També en formaven part el director de l'Àrea de Música de l'ICIC del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Josep Maria Dutrèn; i el cap del Gabinet de Relacions Institucionals de la Secretaria de Joventut, Ramon Torrents. 
La gala del 9è Concurs de Maquetes Sona 9 es va celebrar a la sala Bikini de Barcelona i va comptar amb les actuacions dels tres finalistes, a més de Mishima, que van avançar les cançons del seu imminent nou disc Ordre i aventura, i El Nota (guanyadors al 2008), que estan de gira presentant el seu primer CD, Anem a fer-ho fàcil (Propaganda del Fet!, 2009). Sara Loscos (presentadora del programa Loops, del 33) i Bruno Sokolowicz (presentador del programa Sputnik, del 33, i del Sona 9, a iCat fm) van ser els conductors de la nit.
 
El Sona 9 és el concurs més important per a la promoció de la música en català tant pels premis que atorga com pel volum de maquetes que es presenten. Enguany, s'ha arribat a la xifra rècord de 154 formacions inscrites, de tots els estils musicals, provinents d'arreu dels Països Catalans. La final del 2009 arriba després d'un semestre en que els 18 grups classificats de sortida han anat superant un seguit de proves: actuar en directe a alguns dels principals festivals i mercats de música en directe dels país; adaptar al català un tema internacional i musicar un poema, a més d'actuar en format acústic als estudis d'iCat FM i gravar un tema en un estudi professional, sota la supervisió del productor i músics professional Toni Xuclà.
Arxivat a: Enderrock