Un grapat d'iniciatives commemoren els 20 anys d'Umpah-Pah

| 16/11/2009 a les 12:00h

En motiu del 20è aniversari de la fundació d'Umpah-Pah, Enderrock i el segell Música Global presenten el proper dijous 19 de novembre, a les 12 hores a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona tot un seguit d'accions per retre homenatge al grup gironí. La iniciativa inclou un número especial de la revista amb el DVD En directe al MMVV 1991, una exposició fotogràfica i l'edició del disc Més raons de pes. Tribut a Umpah-Pah (Música Global, 2009), dirigit per Pep Blay i Jordi Puig. 
La revista Enderrock de novembre conté un especial centrat en la trajectòria d'Umpah-Pah i d'Adrià Puntí, complementat amb fotografies històriques i opinions de Quimi Portet, productor dels tres discos en solitari de Puntí i del periodista Pep Blay, coordinador del disc de tribut Més raons de pes (Música Global, 2009), juntament amb Jordi Puig. El número també ofereix una entrevista en profunditat al líder I cantant d'Umpah-Pah on repassa alguns dels episodis desconeguts de la història del grup i avança els seus nous projectes, entre els quals hi figuren el rodatge d'una pel·lícula i la publicació d'almenys tres nous discos.

Disc de Tribut
Música Global Discogràfica edita el 30 de Novembre Més raons de pes. Tribut a Umpah-Pah, un disc d'homenatge al grup gironí que li reten una vintena d'artistes, co-dirigit pel periodista musical Pep Blay i el promotor musical Jordi Puig. Mostren la seva admiració incondicional al llegat musical de la formació Amparo Sánchez (Amparanoia), Santa N (Carlos Ann i Mariona Aupí), Miquel Abras, Love of Lesbian, Le Croupier, Egon Soda, Bunbury, Ivan Ferreiro, Xavi Lloses, Gossos, Mazoni, Mishima, Refree, Shuarma, Pau Vallvé, Abús + Plouen Catximbes.
A la presentació de la Casa de Cultura, hi intervindran els  coordinadors del disc de tribut, Pep Blay i l'ideòleg del disc i promotor de Música Global, Jordi Puig; l'editor del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; i a més s'ha convidat als músics integrants d'Umpah-Pah. Com a punt i final de l'acte, hi haurà les actuacions en format acústic de Miquel Abras i Le Croupier, a més de la  projecció del DVD.
Arxivat a: Enderrock