Meritxell Gené, Ivette Nadal i Joanjo Bosk s'uneixen en l'espectacle poètic Terra i cultura

| 27/08/2010 a les 10:00h
Arxivat a: Enderrock
Terra i cultura és un espectacle coproduït pel festival Acústica, el Mercat de Música Viva de Vic i el Grup Enderrock on on Ivette Nadal, Joanjo Bosk i Meritxell Gené musiquen versos de grans poetes catalans. Aquest recital, que s'estrenarà en exclusiva al festival Acústica el proper dissabte 4 de setembre, parteix del premi Miquel Martí i Pol, que s'atorga en el marc del certamen Terra i cultura. Patrocinat pel Celler Vall Llach de Lluís Llach, el guardó s’atorga a la millor poesia musicada en català i vol reconèixer el talent dels cantautors i músics en la seva aproximació a la poesia del país.
La cantautora lleidatana Meritxell Gené ha publicat dos àlbums, en el darrer dels quals, Sota els llençols (autoeditat, 2010), musica poemes de Jordi Pàmies, Miquel Martí i Pol o Maria Mercè Marçal. També amb dos àlbums, Ivette Nadal ja ha publicat un recull de poesia anomenat Camí privat. El figuerenc Joanjo Bosk ha triat poetes relacionats amb l'Empordà per donar forma al seu nou disc En el temple del vent. El cantautor alt-empordanès va obtenir el segon premi d'aquest concurs per l'adaptació del poema de Josep Palau i Fabre "Beatus Ille".
L'edició d'enguany del Premi Martí i Pol, la tercera, tindrà en compte totes les obres publicades entre la Diada de 2009 i la de 2010, ja sigui en format discogràfic, en format digital en un web o bé en format maqueta, que pot enviar-se directament a la web del Celler Vall-Llach. El Premi, creat l'any 2008 i patrocinat pel Celler Vall Llach, està dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill. D'aquesta iniciativa també n'ha sortit el primer volum de la col·lecció de CD-llibres Terra i Cultura (editat per Enderrock i Cossetània), que inclouen una selecció de musicacions d'una vintena de poemes en català.