Phil Woods beneeix la BJO

L'històric saxofonista i la Barcelona Jazz Orquestra homenatgen Benny Carter

| 24/02/2011 a les 17:00h

Our man Benny (Temps Record, 2010) és el CD-DVD amb el qual tot un mite del jazz, Phil Woods, ha volgut homenatjar la memòria de Benny Carter amb l'acompanyament instrumental de la Barcelona Jazz Orquestra.


A punt de complir els 80 anys, Phil Woods ha pogut fer realitat un dels seus somnis gràcies a la complicitat i l'entusiasme de la Barcelona Jazz Orquestra. El saxofonista de Massachussets, considerat per la crítica com el millor saxo alt de l'era del bop després de Charlie Parker, va veure que se li obria el cel quan a través del mànager i promotor musical Jordi Suñol va entrar en contacte amb la BJO. Tant el seu director, Dani Alonso, com el mateix Woods van constatar que malgrat pertànyer a generacions i continents diferents, els unia la seva admiració per un saxofonista capdavanter com va ser Benny Carter. La seva mort l'any 2003 va significar el silenci del so que va aixecar el pont entre l'era clàssica i l'era moderna del jazz, i tant Phil Woods com Dani Alonso han considerat que era de justícia reivindicar-lo.
El resultat ha estat un magnífic disc enregistrat a l'Auditori de l'ONCE de Barcelona amb una selecció de peces del llegat de Benny Carter, algunes amb arranjaments inèdits del mateix Phil Woods, que també ha compost un tema nou per a l'ocasió, "My Man Benny". El disc conté un llibret amb fotografies i textos sobre la sessió de gravació i es complementa amb un DVD que reprodueix els temes en format audiovisual.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz