1r Festival de Pasqua

Del 21 al 24 d'abril a Cervera

| 07/03/2011 a les 06:59h
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz
El Festival de Pasqua de Cervera presenta la primera edició amb la voluntat de descobrir el patrimoni musical català, tant pel que fa a intèrprets com a compositors, i establir un punt de diàleg entre aquest i el territori que representa.


El director artístic del festival, Xavier Puig, forma equip amb la productora executiva Victòria Priante i amb Mònica Pagès al timó de la comunicació. Puig afirma: "El sector musical català necessita cohesió, projecció, diàleg i paisatge, i el Festival de Pasqua de Cervera neix amb l’objectiu de conciliar aquesta evidència".
El programa musical, que tindrà lloc del 21 al 24 d’abril, reunirà alguns dels intèrprets més destacats del panorama, entre els quals l’intèrpret i compositor Albert Guinovart, el Quartet Casals, la pianista Alba Ventura i el guitarrista Carles Trepat. A més, estrenarà un parell d’obres inèdites i encarregades expressament per a l’ocasió, una del compositor Jesús Rodríguez-Picó i l’altra del mateix Guinovart. En aquesta primera edició s’homenatjarà la figura del músic Enric Granados i es convidarà el pianista nord-americà Douglas Riva a interpretar la seva música i la d’altres compositors catalans. A més dels concerts, el festival acollirà xerrades, tallers, taules rodones i projeccions audiovisuals, aquestes últimes organitzades en col·laboració amb el programa Nydia de Televisió de Catalunya.
Més informació: <www.festivaldepasqua.cat>.

CONCERTS AL PARANIMF DE LA UNIVERSITAT


Dijous 21.04.2011 (21 h)
Concert inaugural. Orquestra de Cambra de Cervera. Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Douglas Riva, piano. Xavi Puig, director.
Obres d’Enric Granados, Jordi Cervelló i Jesús Rodríguez-Picó.

Divendres 22.04.2011 (21 h)
Quartet Casals i Alba Ventura.
Azulejos d’Albéniz-Granados, Quartet op. 135 de Ludwig van Beethoven i Quintet per a piano i corda d’Enric Granados.

Dissabte 23.04.2011 (21 h)
Albert Guinovart, piano.
Obres de Granados i Guinovart.

Diumenge 24.04.2011 (18 h)
Cor Madrigal. Mireia Barrera, direcció. Obres d’Irene Segarra, Bernat Vivancos, Josep Vila i Casañas, Benet Casablancas, Xavier Sans, Josep Lluís Guzman, Joaquim Serra i Xavier Montsalvatge.

La Banda del Panda
La Banda del Panda | Arxiu
La desena edició de la festa anual de la Forcat, l'11 de novembre
Quico Pi de la Serra a l'exposició
Quico Pi de la Serra a l'exposició | Xavier Mercadé
El músic barceloní cedeix 115 guitarres durant 10 anys a l'equipament cultural | L'exposició 'Les guitarres d'en Quico Pi de la Serra' conté una mostra de 38 guitarres i es podrà visitar fins al 28 d'abril
Gemma Humet
Gemma Humet | Juan Miguel Morales
El tour serà aquest novembre per les ciutats de Zuric, Lausana i Basilea | A la presentació s'hi visionarà també el documental 'Les cançons del 68'
JoKB
JoKB | Arxiu artista
Estrenem el clip del nou tema que formarà part de l'àlbum visual que està preparant el grup igualadí
Dácil
Dácil | Arxiu de l'artista
Estrenem el vídeo musical d'un dels temes de 'Mamma Shark' | La música iniciarà al novembre una gira pels Estats Units