Primer Palau

17 músics han debutat al Palau de la Música davant un públic ampli i heterogeni

| 25/11/2011 a les 14:58h

Organitzat pel Palau de la Música, el Primer Palau és un cicle únic que funciona com un concurs anual. Té com a objectiu estimular i donar suport a la promoció professional dels valors joves i emergents de la interpretació clàssica a Catalunya. La 16a edició del cicle ha permès el debut de disset músics a través de quatre concerts al Palau de la Música Catalana.


L’oboista Guillermo Sanchis, de 24 anys, ha estat guardonat amb el Premi Primer Palau 2011 –dotat amb 6.000 €– per la seva interpretació de la Sonata de Dutilleux, els Tres Romances op. 22 de Schumann i la Serenata de Jolivet
La cerimònia de lliurament de premis es va celebrar el passat dijous 24 de novembre al Palau de la Música Catalana, i la periodista Sílvia Coppulo va ser l'encarregada de conduir la cerimònia. El segon premi se'l va endur el Duo Jeux d’Anches –amb una dotació econòmica de 3.000 €–, format pels acordionistes serbis Marco Sevarlic i Nicole Kerkez. La formació es proposa ampliar el repertori de l'acordió mitjançant transcripcions d'obres escrites per a altres instruments o grups amb la finalitat d'aprofundir en les possibilitats tècniques i sonores del duet d'acordions.
El jurat de la 16a edició del cicle va estar format per Joan Albert Amargós, Corrado Bolsi, Josep Colom, Ferran Torrent i Lluís Millet. Excepcionalment, enguany van concedir dos accèssits al violinista Luis Esnaola i el pianista Velasco Sánchez.   
El Premi de la Crítica, acompanyat d'una dotació de 1.000 € en la compra de material musical, va ser per al pianista Ricard Rovirosa. Xavier Chavarria, Mercedes Conde, Jordi Maluquer, Javier Pérez Senz i Xavier Pujol han format part d'aquest jurat.
L'acte va cloure amb el concert de Beatriz Blanco, guanyadora del Primer Palau 2010, que va tocar acompanyada de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) sota la direcció de Manuel Valdivieso
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz