Les cançons del 2012

Enderrock.cat avança els llançaments discogràfics de l'any que comença

| 02/01/2012 a les 07:00h

Els Amics de les Arts, Quimi Portet i Mishima són alguns dels artistes que el 2012 publicaran nous discos. L'any es preveu especialment prolífic, tant pel que fa a l'edició de nous treballs d'estudi com d'enregistraments en directe. Enderrock.cat avança les principals novetats catalanes d'un 2012 que es presenta molt potent.


Un dels discos més esperats de l'any és el nou treball d'Els Amics de les Arts. El quartet de Barcelona publica un nou treball el proper mes de febrer, el quart de la seva discografia després del reeixit Bed & Breakfast (DiscMedi, 2009). Com ja ha explicat Enderrock, el disc es dirà Espècies per catalogar (DiscMedi) i es presentarà oficialment a Barcelona al Teatre Coliseum el 26 d'abril dins el Festival de Guitarra. La revista Enderrock de gener publica un reportatge sobre la gravació del disc en què els mateixos Amics comenten l'evolució del seu treball a l'estudi.

Mishima i Quimi Portet, nous discos d'estudi

Un altre disc que també veurà la llum aquest 2012 és el sisè treball d'estudi de Mishima. El grup de David Carabén acaba de publicar Palau (Sones, 2011), un disc en directe que recull el seu recital al Palau de la Música en el marc del cicle BandAutors. Ja fa mesos, però, que està enregistrant noves cançons als estudis del productor Paco Loco. Després de la progressió de popularitat experimentada per Mishima amb el seu darrer treball, Ordre i aventura (Sones, 2010), el nou disc de la banda és un dels caramels més esperats pels seguidors del pop català.
Un altre artista que publicarà nou treball aquest 2012 és Quimi Portet. Del nou disc de l'astre intercomarcal se'n sap poques coses, més enllà que apareixerà, si tot va bé, al març, i que el publicarà Música Global. El segell gironí també publicarà la primera meitat del 2012 el nou treball de Miquel Abras, que tindrà la producció de Jaume Pla (Mazoni). Seguint amb les novetats de pop, Ix! estan a punt de publicar el seu tercer disc, Immersió (Gat Records), i també hi haurà nous treballs de Minimal 21 i Marcel Cranc.
Sones publicarà el proper mes de març el segon treball de Fred i Son, i també un nou EP de Miss Carrussel. També preparen nou disc Samitier, que graven amb el productor Paco Loco, i La Sentina. Haurem d'esperar una mica més per poder gaudir dels nous discos de La Brigada, Mine! i Pau Vallvé, que apareixeran la segona meitat del 2012. Vallvé el publicarà la propera tardor amb el seu propi segell, Amniòtic Records. Amniòtic també serà la discogràfica que donarà sortida al primer treball en solitari de Ferran Palau, un dels cantants i compositors d'Anímic, que sortirà el proper mes de març. Pel que fa a la cançó d'autor, també publicarà nou disc Cesk Freixas: un treball discogràfic que ha finançat gràcies al micromecenatge. També veurà la llum, si tot va bé, el nou disc d'At Versaris després de l'experiència amb Asstrio. Els propis Asstrio tenen previst treure nou disc el proper mes de març.



Sanjosex, La Dharma i La Pegatina, en directe

Els recitals d'obertura del proper BarnaSants, els dies 25 i 26 de gener, serviran al cantautor de la Bisbal Carles Sanjosé (Sanjosex) per enregistrar el seu primer disc en directe. L'editarà, com és habitual, el segell BankRobber. Un altre grup que publica disc en directe és la Companyia Elèctrica Dharma. L'editarà Picap i inclourà el darrer concert del grup al Palau de la Música Catalana. També serà en directe el DVD que publicarà a final d'any La Pegatina, que deixarà testimoni de l'èxit de la gira de Xapomelön (Kasba, 2011). Cal dir que aquest també serà un any prolífic per a les músiques mestisses i la fusió. Kasba Music edita aquest mateix mes de gener les noves referències de Muyayo Rif i Micu, i també s'espera un nou treball de Txarango.

Reedicions de BankRobber
El segell BankRobber ha preparat per a la primera meitat de l'any una bona dosi de reedicions d'artistes de la seva escuderia. La discogràfica barcelonina recupera en format LP la primera maqueta d'El Petit de Cal Eril, Per què es grillen les patates. També publica en aquest format una nova referència d'Els Surfing Sirles, Nedant en l'ambulància, que inclou les cançons enregistrades pel grup a l'split El tripartit invertit, amb El Mal Ja Està Fet i FP, un disc avui introbable. I per completar la dosi de vinils, també reedita 1 dia de Guillamino en aquest format. A més, Pau Guillamet engega aquest 2012 conjuntament amb el seu segell el projecte Guillamino 12: dotze llançaments digitals, un per a cada mes de l'any, sempre el dia 12, on mostra les mil cares de Guillamino, amb moltes col·laboracions.

Generació Sona 9

Pel que fa a les bandes del Sona 9 2011, la primera a fitxar per una discogràfica ha estat The Mamzelles, que publicarà el seu debut amb DiscMedi. Nyandú, Bremen i Alls Nous Piquen encara no han fitxat per cap segell, si bé Nyandú, guanyadors de l'edició passada, ja tenen productor: Valen Nieto (Raydibaum). Un altre grup del Sona 9 –en aquest cas de l'edició del 2010– que també traurà disc és Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, i l'editarà amb Cameo. Wantun també publicaran el seu segon disc, amb el segell Picap.


Arxivat a: Enderrock