Quimi Portet continua divertint-se

'Oh My Love' és el seu vuitè disc en solitari, que arribarà a les botigues en CD i vinil el proper 13 de març

| 10/02/2012 a les 11:00h

Quimi Portet ha engegat la propaganda del seu nou disc, Oh My Love (Música Global / Quisso Records, 2012), que apareixerà en format de CD i vinil l'endemà dels Premis Enderrock 2012. Quatre periodistes vam ser convidats a una primera audició del disc, dimecres 8 de febrer, en un punt indeterminat entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. A les noves cançons hi ha les col·laboracions dels seus amics Adrià Puntí i Albert Pla. A enderrock.cat us expliquem la meravella amb què ens vam trobar.


Amb el seu posat d'astre intercomarcal, Quimi Portet diu que el títol del disc simplement respon al fet que li sembla divertit: "Em fa molt de riure. Un tio de 54 anys que posi el títol Oh My Love, ho trobo tan pueril... És divertit. No hi ha mai cap argument darrere els meus títols. I si encara faig discos és perquè continuo divertint-me molt fent-ne".
Musicalment Oh My Love té una gran producció, amb mil detalls que van del pop a la cançó, passant per la música disco i els tocs tropicalistes. I és que tant en la música com en les lletres Portet es vol diferenciar del que es cou actualment, l'estil casolà i quotidià. Diu que a ell no l'interessa la quotidianitat de la gent i que el seu lema podria ser l'"evasió". I s'evadeix de valent gravant amb els seus músics incondicionals Antonio Fidel (baix) i Juan Carlos García, que ha fet un interessantíssim treball tant a la bateria i la percussió com al piano, que toca a les cançons "Sunny Day" i "Estenent la roba". O amb amics convidats com Adrià Puntí, que canta "Carrer nou", i Albert Pla, a "Ràdio Infern".
Sempre ironitzant sobre el que té d'intel·lectual la seva proposta, Portet assegura que no l'interessa la música pop: "El pop arriba per la propaganda. Jo em llegeixo Stendhal perquè no està de promoció. M'agraden músiques com les d'Imogen Heap, que he escoltat per la meva filla... Ho dic per fer-me el xulo, per fer veure que escolto alguna cosa moderna".
El discurs de les lletres diu que és a les mateixes cançons i que no cal explicar res més: "El missatge hi és explícit". L'ex-Último de la Fila ha creat catorze cançons noves més una "versió per a aplecs" –una mena de versió disco– del divertit "Sunny Day". També hi haurà una cançó, "Ora Pronobis", que es regalarà com a tema extra a la gent que compri el disc a través de l'iTunes.

Arxivat a: Enderrock